Ziua nationala a ipocriziei, pardon Romaniei! – George Ginghina

Ziua nationala a ipocriziei, pardon Romaniei!

Mi-a fost foarte greu sa aleg o imagine sugestiva pentru acest articol… Covorul insa mi-a placut. E romanesc, e traditional, trebuie sa fie suficient de bun pentru un articol despre ziua nationala a Romaniei, nu?

Ca si fost consumator de televiziune, actualmente mare consumator de internet, as putea spune ca m-am reorientat din niste motive clare: continut la alegere, mai putine reclame, mai putin circ, etc. Ei bine, ceea ce inainte se dadea la OTV, DDTV si toate cele, astazi parca s-a mutat pe Facebook.

Ziua nationala a Romaniei, adica ziua in care tot romanu’ ia aifonu’ proaspat cumparat acu’ o saptamana la Black Friday (numai bine au apucat astia de la eMAG sa faca si livrarile) face un selfie cu steagul si il posteaza pe Facebook, ca deh, daca nu vad prietenii ca si el e patriot va fi exclus din turma.

Serios frate, care-i ideea? Aveti o dorinta arzatoare de a va exterioriza patriotismul in mediul online? Aveti o parere mai buna despre voi daca postati selfie cu tatele pe afara si steagul la purtator? Sau daca dati share la fel de fel de articole de tipul “inainte era mai bine”, la poze cu Basescu, Constantinescu si Iliescu, la live-uri cu parada & other similar shit?!

Acum, nu ca m-as da eu pe mine exemplu, dar eu nu sunt patriot. Nici alaltaieri n-am fost, nici ieri, nici azi nu-s, nici maine sau poimaine nu voi fi, da’ macar imi asum treaba asta. Ca daca n-am fost in celelalte 364 de zile din an, mi se pare oarecum de cacat sa se trezeasca acum, tocmai de 1 decembrie, patriotul din mine.

Da’ nu era mai frumos, oare, ca in loc sa postam cacaturi pe Facebook, sa invatam sa nu mai aruncam chistocul de tigara sau ambalajul de la corn pe strada? Sa ne purtam ca niste oameni educati si civilizati, care isi exteriorizeaza patriotismul prin respect si bun simt?

P.S.: Bine ca si Facebook va da apa la moara…

national-day

George Ginghina, 25 de ani, din Iasi dar recent mutat in Bucuresti. Pe parcursul ultimilor 10 ani m-am ocupat cu realizarea de continut si grafica pentru social media, campanii de Facebook Ads, web development si altele.

2 comments On Ziua nationala a ipocriziei, pardon Romaniei!

  • Foarte frumos scris articolul. Vazusem pe un grup despre Germania cum un roman era tare mandru ca e ziua Romaniei. Culmea, nu era in tara, nici nu lucra aici, dar era patriot. Patriotismul asta eu cred ca e ceva temporar, cand pleci din tara te vindeci. De ce ai mai fi patriot daca ti-ai parasit tara pentru ca iti oferea doar neajunsuri?

Leave a reply:

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.