Un nou inceput... – George Ginghina

Un nou inceput…

Revin cu explicatii dupa cateva zile de cosmar in care am trecut prin niste situatii in care nu credeam ca ma voi gasi vreodata. Blogul acesta, precum si highsound.ro, createvertising.com, sau toate celelalte site-uri pe care le mai detin, a fost si este hostat la compania NSHOST. Avem o colaborare longeviva si fructuoasa (pentru ambele parti), deci nu are nici un sens sa arunc cu noroi in oameni. Cu toate astea, undeva in cursul zilei de luni incerc sa imi accesez mail-ul, niste website-uri, etc. dar constat ca nu merge nimic. Am crezut ca serverele sunt down si ca vor reveni inapoi online in cel mai scurt timp posibil.

Marti dimineata, in timp ce eram intr-un curs la facultate, primesc mail cu acest comunicat. Va dati seama ca dupa cateva citiri succesive puteam sa cred numai ca exista cineva care sa-si bata joc de mine grav. Ei bine, nu e asa… Chiar am pierdut tot, de la articole, la imagini, etc. Voi incerca sa recuperez cat mai multe, va dati seama, insa asta depinde numai de rabdarea si de timpul pe care il am la dispozitie.

Dupa ce am recuperat niste fisiere de prin calculator, iar prin intermediul Google Cache niste articole, am reusit sa incropesc ceea ce aveti in fata. Am pierdut 6 baze de date (aproximativ 3.000 – 3.500 articole), setari, mail-uri, etc. Acum deja nu se mai pune problema de recuperare, ci mai mult de reconstructie. Ce sa facem, o luam de la capat…

Update 1: Din 500 de articole, cate aveam inainte de incident, am mai ramas cu 50 pe care am putut sa le recuperez din Google Cache. Reprezinta cam ce am scris in 2013…

Update 2: Nu am reusit sa recuperez nici un comentariu… :(

George Ginghina, 25 de ani, din Iasi dar recent mutat in Bucuresti. Pe parcursul ultimilor 10 ani m-am ocupat cu realizarea de continut si grafica pentru social media, campanii de Facebook Ads, web development si altele.

1 comments On Un nou inceput…

  • Salut George,
    Imi pare rau pentru ceea ce ai patit, iti recomand sa mergi de la NSHOST deoarece nici pana in acest moment nu poate asigura un server extern pentru back-up.

    Stima,
    Alin Nicorici

Leave a reply:

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.