Totti celebreaza o nebunie de gol cu un selfie – George Ginghina

Totti celebreaza o nebunie de gol cu un selfie

Italianul Francesco Totti (in varsta de 38 de ani) s-a gandit la un mod unic de a celebra dubla inscrisa in derby-ul Romei (AS Roma 2 – 2 Lazio) impreuna cu fanii echipei sale. Imediat dupa ce a inscris un al doilea gol formidabil (vezi aici rezumatul meciului), un membru din staff-ul echipei AS Roma ii aduce atacantului un iPhone 6 tocmai pentru a facilita un selfie facut de atacat impreuna cu galeria echipei sale. Instantaneul poate fi vizualizat aici.

In prima faza am fost surprins: cred ca este pentru prima data cand un fotbalist celebreaza un gol prin intermediul unui selfie. Ca sa fiu putin carcotas, ma astept ca FIFA sa penalizeze serios astfel de “celebrari” de acum inainte intrucat sunt, din punctul meu de vedere, doar o metoda inventiva de a trage de timp. De asemenea, din cate stiu eu, pe gazon nu este permis accesul cu telefoane mobile.

Ulterior, dupa ce am mai rumegat putin informatia, o alta idee nastrusnica mi-a rasarit in minte: daca a fost o lovitura de PR? Stim cu totii ca WIND, mare operator de telefonie mobila (echivalentul Orange in Italia) a fost pentru multi ani sponsorul principal al celor de la AS Roma. De asemenea, Totti joaca pentru echipa respectiva inca din 1989 de cand era junior sau din 1992 cand a semnat primul contract profesionist. Nu m-ar surprinde sa aflu ca WIND are un contract individual de imagine cu vedeta echipei si sa fi pus in executie o strategie foarte reusita de PR avand in vedere caracterul viral al imaginii.

Dupa un vechi proverb (“Hotul neprins e negustor cinstit.”) trebuie sa acordam prezumtia de nevinovatie celor de la WIND. La urma urmei, nu am vazut nici un logo, nici un link, nici o campanie de tip follow-up in social media pentru a profita de aceasta situatie oportuna, deci ar fi oarecum urat din partea mea sa-i acuz pe nedrept.

Cu toate astea, daca va uitati atent pe maneca lui Totti, veti observa logo-ul unui alt mare operator de telefonie mobila italian, TIM. O fi o conspiratie? Cica aveau oferte bune la iPhone 6…

George Ginghina, 25 de ani, din Iasi dar recent mutat in Bucuresti. Pe parcursul ultimilor 10 ani m-am ocupat cu realizarea de continut si grafica pentru social media, campanii de Facebook Ads, web development si altele.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.