Toate natiile – George Ginghina

Toate natiile

Luam o pauza de la tot ce inseamna WordPress tips & tricks, Content Writing, Graphic Design, sau Social Media Management, si ne intoarcem la povestea mea de roman plecat la practica in afara. Pentru cei ce nu stiau, pe data de 17 februarie 2013 am parasit Romania timp de trei luni pentru o practica de tip ERASMUS (Placement) ce se desfasoara in frumoasa si insorita Italie. Aproximativ 60 dintre cele aproape 90 de zile au trecut, iar acum s-ar putea spune ca intru in ultima suta de metri a sederii mele aici. Cum marele avantaj al unui acest tip de experienta este faptul ca ajungi sa cunosti mentalitatile unor oameni ce apartin altor nationalitati, astazi vreau sa discutam despre dorinta romanului de a fugi “afara”.

Cand am venit aici aveam senzatia ca se intampla numai la noi, ca numai Romania este o tara de rahat, si ca numai noi vrem sa plecam undeva la mai bine… Nu e adevarat! Fiind in contact cu ei zilnic, am observat tendinta aceasta atat la turci cat si la polonezi, ucraineni, slovaci, macedonieni, albanezi, lituanieni, belgieni, etc. Va spun sincer ca nu mi-a venit sa cred urechilor! Daca aflam asa ceva atunci cand eram in Romania, mai mult ca sigur ii spuneam celui ce mi-ar fi zis ca mananca rahat. Ei bine, situatia este cum nu se poate mai adevarata.

Am ajuns sa credem ca suntem niste ghinionisti, ca tara noastra este de rahat, si ca toate lucrurile care ar trebui sa fie bune se intorc impotriva noastra. Ne victimizam singuri si nu avem nici un interes in a incerca sa ne depasim propria conditie! Nu este atitudinea corecta!

Ar trebui sa ne oprim? Ar trebui sa nu ne mai plangem? Ar trebui sa induram? Nu. Sub nici o forma! Ar trebui sa ne auto-motivam si sa realizam ca prin munca si ambitie avem sansa de a depasi aceasta perioada mai mult sau mai putin neagra prin care trecem. Ar trebui sa ne consideram niste norocosi (pentru ca suntem in comparatie cu alte popoare!) si ar trebui sa facem tot ce ne sta in putiinta pentru a dovedi ca putem mai mult.

Dar e mai simplu sa ne vaicarim…

George Ginghina, 25 de ani, din Iasi dar recent mutat in Bucuresti. Pe parcursul ultimilor 10 ani m-am ocupat cu realizarea de continut si grafica pentru social media, campanii de Facebook Ads, web development si altele.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.