Timpul reprezinta sacrificii – George Ginghina

Timpul reprezinta sacrificii

Chiar daca obiceiul de a publica cate un articol in fiecare zi mi-a fost, literalmente, stricat de catre perioada recenta peste care a trebuit sa trec, tin sa va anunt ca inca sunt in viata, ca inca am pofta de scris, si ca de astazi inainte voi face tot posibilul de a va mai povesti cate ceva din cand in cand. Traim intr-o epoca a vitezei, iar veridicitatea acestei afirmatii nu cred ca poate fi contestata. Fiecare dintre noi are target-uri la care nu poate renunta, dorinte pe care le vrea indeplinite sau niste probleme pe care le vrea rezolvate. Pentru fiecare avem nevoie de timp…

Abia astazi, la aproximativ un an de cand am dat proba la Limba si Literatura Romana din cadrul Bacalaureatului, am ajuns sa inteleg cum Rebreanu, un scriitor nu foarte iubit de catre elevii de liceu din Romania, a ajuns sa aiba dreptate chiar si in ziua de azi. Naratorul omniscient al romanului Ion afirma la un moment dat ca timpul nu asteapta pe nimeni. Este imposibil sa intelegi o astfel de afirmatie pana in momentul in care te lovesti, la propriu, de problema.

Consider ca unul dintre cele mai mari clisee ale cinematografiei americane este replica “Time means money.”. Cu totii alergam dupa bancnote si monezi, sperand la un statut social respectabil si la conceptia complet gresita de valoare crezand ca aceasta este caracterizata in principal de catre puterea financiara. Proaspatul absolvent de liceu nu se mai orienteaza catre facultati, si implicit job-uri, ce ar putea sa ofere satisfactie morala sau bucuria lucrului bine facut. Nu, cu totii alearga dupa bani, crezand cu convingere in aceasta falsa iluzie a valorii impregnata de societatea in care traim.

Insa timpul CHIAR nu asteapta pe nimeni, iar in timp ce alergi dupa toate aceste false valori promovate de catre televiziunea bolnava sau de catre canalele de comunicare grav manipulate de interese politice, s-ar putea sa te trezesti cu regrete personale si profesionale provocate de catre destinul ales. Ai sa realizezi, la un moment dat, ca exista lucruri mult mai importante in viata decat banii. Ai sa intelegi, la un moment dat, cat de mult ai nevoie de o persoana care sa-ti fie alaturi neconditionat, la bine si la rau, si care sa te ridice atunci cand esti la pamant. Ai sa vezi ca nu poti trai fara acei prieteni gata sa te ajute pana si in cele mai delicate situatii.

Multi nu realizeaza acest lucru decat prea tarziu, insa voi, cei care inca mai aveti sansa de a va salva din ghearele unei societati ce promoveaza non-valori intr-o goana asidua dupa avutie, invatati din cuvintele celor mai batrani, mai trecuti prin viata.

George Ginghina, 25 de ani, din Iasi dar recent mutat in Bucuresti. Pe parcursul ultimilor 10 ani m-am ocupat cu realizarea de continut si grafica pentru social media, campanii de Facebook Ads, web development si altele.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.