Televiziunea se muta pe mobile? – George Ginghina

Televiziunea se muta pe mobile?

A trecut Campionatul Mondial, Germania a castigat trofeul (Jah bless!) iar Europenii nostri sunt campioni pentru a 3-a oara la rand. Desi toata lumea era in delir, ca e cel mai frumos Campionat Mondial jucat vreodata, eu nu pot spune ca sunt de aceeasi parere. Chiar si asa, mi-a facut o deosebita placere sa vad atatea meciuri in care CHIAR s-a jucat fotbal.

Un aspect care mi-a atras atentia a fost faptul ca TVR, pentru prima data in istorie, a oferit streaming gratuit atat pe internet cat si prin aplicatia dedicata pentru dispozitivele mobile. Da, serverele care au hostat conexiunea nu au fost cele mai bune, da, am avut O GRAMADA de lag (si nu-mi pot invinui internetul pentru treaba asta), insa pasul inainte totusi a fost facut!

Cu alte cuvinte, cine a vrut sa vada Campionatul Mondial la televizoare, a putut sa o faca fara nici un fel de problema. A existat totusi si o varianta pentru cei care au vrut sa se uite pe telefoane mobile, iar asta, din punctul meu de vedere, este awesome!

Totusi, ceea ce mie, ca roman, mi se pare awesome, nu poate fi categorisit decat a fi normal pentru orice cetatean al unui stat european civilizat. Acesta este inca un motiv care ma face sa cred ca Romania este, intr-adevar, cu (aproape) 50 de ani in urma Statelor Unite, in urma Canadei, a Regatului Unit sau a unor tari precum Franta, Spania, Belgia, Olanda sau Italia.

… dar macar se poate observa si o evolutie!

P.S.: Ma bucur enorm ca Spania a fost naucita in ultimul hal, ca Brazilia a fost, intr-un cuvant, distrusa de Germania si ca James Rodriguez a iesit golgheterul turneului. N-am inteles-o pe aia cu Messi balonul de aur, dar cu siguranta nu sunt singurul suprins!

P.S.2: Eu speram ca Olanda va castiga, dar si locul 3 e ok!

George Ginghina, 25 de ani, din Iasi dar recent mutat in Bucuresti. Pe parcursul ultimilor 10 ani m-am ocupat cu realizarea de continut si grafica pentru social media, campanii de Facebook Ads, web development si altele.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.