SUA vrea sa introduca verificarea conturilor de Social Media pentru acordarea aplicatiilor de viza – George Ginghina

SUA vrea sa introduca verificarea conturilor de Social Media pentru acordarea aplicatiilor de viza

Propunerea de fata este o initiativa a Departamentului de Stat din Statele Unite ale Americii ar putea solicita aplicantilor sa ofere detaliile conturilor lor de Facebook si Twitter. Acestia ar trebui sa mentioneze in mod oficial toate identitatile cu care au activat in retelele de socializare pe parcursul ultimilor 5 ani.

Aceasta propunere ar putea afecta anual aproximativ 15 milioane de oameni.

Informatiile ar fi folosite pentru identificarea persoanelor, indiferent ca vorbim de imigranti sau non-imigranti. Parerea mea pur personala este ca aceste informatii, fara indoiala, vor fi folosite si pentru monitorizarea activitatii utilizatorilor.

Odata cu detaliile conturilor de Facebook si Twitter, aplicantilor li se vor solicita si numarul de telefon, adresa de e-mail si istoricul de calatorii.

Oficialii Statelor Unite sustin ca aceasta masura ar putea fi luata pentru identificarea potentialilor extremisti.

“People will now have to wonder if what they say online will be misconstrued or misunderstood by a government official,” a declarat Hina Shamsi, American Civil Liberties Union.

In lista extinsa gasim mentionate retele de socializare precum Facebook, Twitter, Instagram, YouTube, Reddit dar si platforme precum Weibo (disponibil in China) sau VK (disponibil in Rusia).

Masura, din punctul meu de vedere, daca va fi aplicata in mod corect este perfect ok si nu va afecta oamenii de rand, care nu au nimic de ascuns.

Problema ar putea interveni in contextul in care administratia lui Trump s-ar folosi de aceasta in mod abuziv, pentru a gasi nod in papura oricui si pentru a respinge cererile de viza pe banda rulanta.

Data fiind repulsia lui Trump fata de imigranti, ma astept sa faca tot ceea ce ii in sta in putiinta pentru a limita pe cat de mult posibil numarul acestora in Statele Unite. Si sa zicem ca as putea trai cu treaba asta, caci nu caut sa locuiesc in SUA prea curand, insa in contextul in care aceasta masura ar putea impacta si vizele de turist, mi se pare putin deplasat.

George Ginghina, 25 de ani, din Iasi dar recent mutat in Bucuresti. Pe parcursul ultimilor 10 ani m-am ocupat cu realizarea de continut si grafica pentru social media, campanii de Facebook Ads, web development si altele.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.