Steroizii - clasificare; Ce sunt si cat costa? – George Ginghina

Steroizii – clasificare; Ce sunt si cat costa?

Ce sunt steroizii?

Termenul de steroizi se refera la “derivat uman de testosteron”. Steroizii sintetizeaza proteina si ajuta la cresterea masei musculare. Exista mai multe tipuri de steroizi, printre care anabolizantii si hormonii de crestere.

[sociallocker id=”1677″]

Dar ce este un steroid anbolizant? Conform specialistilor se pare ca steroid anabolizant este definitia data oricarui drog sau oricarei substante chimice daunatoare legata de testosteron (in afara de estrogeni, progestine si corticosteroizi). Steroizii anabolizanti determina cresterea masei musculare si stimuleaza productia endogena de steroizi in corpul uman care functioneaza in acelasi mod.

La randul lor steroizii anabolici sunt impartiti pe mai multe categorii. Astfel exista steroizi care se administreaza pe care orala si steroizi injectabili intramuscular. Steroizii care se administreaza pe care orala se asimineaza si au efect pe durata mai mica (de cateva ore) comparativ cu cei injectabili (al caror efect imediat poate dura cateva zile). Apoi steroizii care se inghit sunt sub forma de comprimate. Aceste comprimate solubile in apa se vor asimila in organism timp de 3-4 saptamani, perioada in care vor lucra pentru efectul dorit de cel care le consuma.

Injectiile pe baza de ulei au in schimb o durata mai mare de actiune: intre 6 si 8 luni. Dupa ce o persoana isi administreaza steroizi, moleculele steroizilor se contopeste cu receptorul celulelor din organism. Din acest moment molecula de steroizi poate creste sinteza proteinelor, retentia azotului, poate determina schimbari metabolice majore, cresterea dimensiunii si rezistenta celulelor scheletice musculare.

Toate acestea duc la intarirea si cresterea muschilor. Iata cateva nume de steroizi mai cunoscuti in randul celor care sunt adeptii acestor substante: Anavar, Stanozolol, Anadrol si Dianabol. Steroizii costa undeva intre 100 si 500 de dolari per doza, iar unii utilizatori folosesc mai mult de o doza pe zi.

Clasificare steroizi

Steroizii anabolizanti reprezinta hormoni umani care determina cresterea si dezvoltarea rapida a tesuturilor din organism. Pe site-urile cu vanzare de steroizi impartirea se face in general in doua mari grupe: steroizi orali si respectiv injectabili. Din categoria steroizilor orali fac parte cei pentru cresterea masei musculare, pentru definire, pentru slabit, antiestrogeni, Danabol si Anapolon sub forma de pastile. La randul lor, steroizii injectabili se clasifica in functie de scopul urmarit: steroizi pentru cresterea masei musculare, pentru definire si respectiv pentru slabire. In afara de steroizi orali si injectabili exista o a treia categorie ocupata de hormonii de crestere.

Cat costa steroizii?

Avand in vedere ca exista mai multe tipuri de steroizi si preturile sunt diferite in functie de produs. Dar ca scop informativ vom oferi cateva exemple pentru a avea o imagine cat mai clara asupra costurilor steroizilor. Astfel pentru in cadrul steroizilor orali de masa gasim produse cu preturi 50 lei (Danabol) si 179 lei (Anapolon). In cazul steroizilor orali de definire iata cateva preturi si produse: Oxadrol costa 240 lei, Stanozol 70 lei, Oxa si Provi 190 lei, Oxandrolon (unul din cei mai populari steroizi) costa 250 lei per cutie, iar 100 de pasile Oxanodex ajung la 180 lei. Steroizii injectabili se vand per fiola, iar o fiola costa in jur de 22 lei pana la 150 lei (cum este cazul Sustanol 350, o fiola de 10ml).

Steroizi, bodybuilding, avantaje pentru minte si corp
Bodybuilding inseamna automat o alimentatie mai buna. Pentru imbunatatirea mintii, cel mai bine ar fi sa combinati antrenamentele cu o dieta santoasa si cu odihna adecvata. Obiceiurile alimentare sanatoase si alimentele pe care le consumti va pot afecta gandirea si memoria. Consumul de alimente bogate in antioxidanti poate imbunatati atentia si memoria. Alimentele bogate in antioxidanti sunt fructele si legumele cum ar fi spanacul, rosia, portocalele etc. Consumul de cereale integrale, fructe si legume va oferi creierului necesarul de glucide. Pentru arderea rapida a grasimilor cei care fac bodybuilding pot apela si la steroizi.

[/sociallocker]

George Ginghina, 25 de ani, din Iasi dar recent mutat in Bucuresti. Pe parcursul ultimilor 10 ani m-am ocupat cu realizarea de continut si grafica pentru social media, campanii de Facebook Ads, web development si altele.

2 comments On Steroizii – clasificare; Ce sunt si cat costa?

  • Multi sportivi, amatori sau nu, utilizeaza steroizi anabolizanti, pentru a obtine o dezvoltare mai rapida si mai eficienta a muschilor.

  • Indicat ar fi sa nu ajungem in situatia in care sa consumam steroizi. Da, steroizii aduc beneficii pe termen scurt, insa daca dozele sunt prea mari si perioada de administrare prea lunga atunci apar si efecte secundare nedorite.

    Si din ce am observat pana acum, cu cat steroizii sunt mai scumpi, cu atat sunt mai buni.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.