Steroizi - aspecte, scop si mic istoric – George Ginghina

Steroizi – aspecte, scop si mic istoric

Cele mai multe persoane considera ca cei care folosesc steroizi in mod automat isi construiesc semnificativ aspectul fizic mai ales in ceea ce priveste musculatura. Lucrul acesta nu este chiar asa. Chiar daca o persoana foloseste steroizi pentru a arata intr-un anumit fel si pentru a atinge anumite performante, ea trebuie sa se antreneze in continuare si sa faca efort fizic. Vom discuta in continuare despre ce sunt mai exact steroizii si care sunt cele mai cunoscute mituri despre folosirea lor.

Exista cazuri cand tinerii de 13-15 ani folosesc steroizi pentru a castiga anumite avantaje in sporturile pe care le practica (de exemplu fotbal). Azi culturistii de performanta, cei care fac lupte si alti sportivi din aceste domenii folosesc steroizi mai mult ca niciodata. E adevarat ca steroizii confera celui care ii consuma o crestere musculara impresionanta, insa exista si metode sigure prin care se pot asimila aceste substante anabolice. De multe ori publicul si din pacate unii sportivi nu se informeaza suficient de mult in privita steroizilor inainte de a vorbi despre ei, respectiv inainte de a decide sa-i foloseasca. Pe de alta parte mass-media nu reuseste intotdeauna sa demonstreze aspectele negative ale utilizarii steroizilor. Din acest motiv, foarte multe persoane cred ca steroizii au doar efecte pozivite, ceea ce nu este adevarat. Modul de administrare conteaza foarte mult, iar daca o persoana nu respecta indicatiile prescrise, isi poate distruge corpul si mintea.

Steroizii – cui se adreseaza?

Publicul considera ca steroizii il vor face automat pe cel care ii consuma sa fie musculos. Nu este asa, pentru ca este nevoie de antrenamente pentru a atinge performantele sportive si estetice dorite. Apoi cei mai multi oameni cred ca singura modalitate prin care poti obtine o masa musculara semnificativa este prin utilizarea de steroizi. Nu e asa pentru ca o persoana care se antreneaza constiincios poate ajunge sa aiba un fizic excelent… in mod natural.

Culturistii si atletii sunt cei care folosesc cel mai des steroizi. Femeile care fac atletism si tinerele sportive aleg de asemenea sa incerce varianta oferita de steroizi.

Unul din cel mai cunoscuti utilizatori de steroizi din toata lumea este fara indoiala Arnold Schwarzenegger care a castigat la un moment dat titlul de Mister Univers si Mister Olympia. Arnold s-a folosit de steroizi inainte sa se cunoasca in amanunt riscurile acestora pentru sanatate si inainte ca ele sa devina reglementate prin lege.

Un alt utilizator celebru de steroizi este Sergio Olivia, cel care a reusit sa-l invinga pe Arnold la Mister Olympia. In prezent se pare ca amandoi au renuntat la steroizi pentru ca au realizat ca sanatatea lor este mai importanta decat o crestere rapida a masei musculare.

Istoria steroizilor

Steroizii au fost folositi timp indelungat in diferite tratamente medicale. Ei s-au dezvoltat mai mult in anii 1930 cu scopul de a preveni atrofierea muschilor la pacientii cu boli specifice. De asemenea, pacientilor cu arsuri foarte grave li se administrau steroizi. Prima utilizare non-medicala a steroizilor s-a intamplat in timpul celui de-al doilea razboi mondial.

Doctorii nazisti le-au adminsitrati steroizi soldatilor pentru a deveni mai agresivi. Uniunea Sovietica a decis apoi ca acesti steroizi pot fi folositi de catre sportivi. Dupa ce Statele Unite aa aflat secretul sovietic au inceput sa introduca acesti steroizi pentru sportivi – totul incepand din 1950.

In 1960 au aparut primele studii care aratau care sunt efectele secundare ale folosirii steroizilor iar in 1988 in SUA s-a adoptat legea impotriva abuzului de droguri si steroizi. Anul 1996 a fost declarat “Anul steroizilor” pentru ca foarte multi sportivi olimpici au fost detectati pentru folosirea steroizilor. In acel moment se estima ca intre 1 si 3 milioane de americani foloseau steroizi.

George Ginghina, 25 de ani, din Iasi dar recent mutat in Bucuresti. Pe parcursul ultimilor 10 ani m-am ocupat cu realizarea de continut si grafica pentru social media, campanii de Facebook Ads, web development si altele.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.