Scrisoare pentru cetateanul Romaniei, – George Ginghina

Scrisoare pentru cetateanul Romaniei,

IMG_20141116_235023In primul rand, cetatene, vreau sa iti multumesc. Iti multumesc pentru ca te-ai mobilizat si ai iesit la vot! Asa cum spuneam si aici, este dreptul fiecaruia dintre noi sa ne exprimam opinia politica. Indiferent ca ai votat pentru Ponta, pentru Iohannis, sau chiar pentru nici unul dintre ei, eu iti multumesc. Pentru prima data in ultimii 25 de ani observam o crestere substantiala in ceea ce priveste participarea la vot in cadrul alegerilor prezidentiale. Nu pot decat sa te felicit pentru alegerea facuta si sa sper la mai bine!

Eu unul am fost foarte indecis. Nu l-am vrut nici pe Ponta, nici pe Iohannis. Consider ca nici unul dintre ei nu ma poate reprezenta in calitate de presedinte al acestei tari, drept pentru care am ales sa imi anulez votul, doar pentru a nu le acorda sansa sa mi-l fure ei. Sunt impacat cu alegerea facuta.

Vreau sa multumesc tuturor celor care in cursul zilei de ieri au stat ore in sir in fata sectiilor de votare doar pentru a-si exercita acest drept constitutional. Am vazut mii de oameni in frig si ploaie, la cozi in Londra, Paris, Torino sau Milano. Declar cu toata sinceritatea ca nu as fi avut puterea si rabdarea voastra. Va port un respect enorm!

Nu pot sa ii uit nici pe cei din tara, zecile de mii de oameni din Bucuresti, Cluj, Timisoara, Iasi, etc. care au iesit din casa pentru a protesta impotriva celor ce ii impiedica pe alti cetateni sa isi exercite dreptul la vot. Aseara, romanii s-au mobilizat ca niciodata. A meritat, din diaspora au venit 470.000 de voturi (wow!).

Pe data de 16 noiembrie 2014, romanii au aratat ca s-au saturat si ca nu mai permit sa fie calcati in picioare de niste hoti ordinari. Pentru prima data dupa multi ani, romanii au dat dovada de solidaritate si uniune, iar viitorul arata promitator.

Declar cu toata sinceritatea, aseara am marsaluit impreuna cu alti cetateni ai tarii mele din Tudor si pana in Piata Unirii din Iasi. In viata mea nu am mai simtit asa un fior, asa o emotie. Oameni de toate varstele, din toate mediile, de toate profesiile scandau impreuna impotriva lor, a jigodiilor de la conducere, a astora de au masluit prea multe voturi in ultimii 25 de ani. Romania a dovedit aseara ca este o tara libera, una ai carei cetateni stiu sa se ridice si sa lupte pentru a obtine ceea ce isi doresc.

Fiecare pas facut impreuna, fiecare steag ridicat, fiecare protest la care am participat impreuna mi-a facut pielea de gaina. Aseara mi s-a dovedit ca Romania poate. Desi poate exagerez, as compara manifestatiile din cursul zilei de ieri cu o revolutie; una civilizata, pasnica, demna de cetateni europeni.

In final, vreau sa subliniez meritul substantial al tinerilor din ziua de astazi. Sunt de parere ca ar trebui sa le acordam mai mult credit. Nimic din tot ceea ce s-a intamplat ieri nu ar fi fost posibil fara aceasta mult prea blamata generatie Facebook. Energia de care ati dat dovada, faptul ca v-ati mobilizat intr-un numar atat de mare si intr-un timp atat de scurt este dovada vie ca putem si ca meritam mai mult.

Noi suntem viitorul acestei tari si tot noi am obtinut aceasta dulce victorie astazi! In fata voastra ma inclin. Va port un respect nemarginit!

Gheorghe Nicolae Ginghina – cetatean al Romaniei;

George Ginghina, 25 de ani, din Iasi dar recent mutat in Bucuresti. Pe parcursul ultimilor 10 ani m-am ocupat cu realizarea de continut si grafica pentru social media, campanii de Facebook Ads, web development si altele.

1 comments On Scrisoare pentru cetateanul Romaniei,

  • Ma bucur foarte mult ca lumea s-a desteptat putin si a incercat sa faca o schimbare, indiferent fiecare cu care a votat, a iesit cine trebuia sa iasa, fiecare cred ca a votat cu inima nu cu programele prezidentiale ale celor doi candidati.

    Si deja se vad schimbari precum respingerea legii amnistitiei si incercarea de a modifica legea votului in bine.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.