Scandalul UNATC vs. profesor + studenti – George Ginghina

Scandalul UNATC vs. profesor + studenti

unatcDin moment ce nu sunt un mare consumator al “publicatiilor media de calitate din Romania”, de scandalul despre care urmeaza sa vorbesc am aflat mult prea tarziu. Totusi, pentru a ma asigura ca suntem pe aceeasi lungime de unda, va invit sa aruncati un ochi aici si aici. Practic, conducerea UNATC a propus desfacerea contractului de munca al profesorului Andrei Rus pe motiv ca declaratiile sale ar fi lezat credibilitatea angajatorul. Studentii au luat partea profesorului si dupa s-a lasat cu discriminari, insulte si fosile suparate.

N-as vrea sa intru in detalii mai mult decat am facut-o, mai ales in ceea ce priveste scandalul. Ca sa fiu complet sincer, nu dau doi bani nici pe Florin Zamfirescu, nici pe comunitatea gay din Romania si nici pe cineva din cadrul UNATC. Ba din contra, eu sunt chiar fericit!

De ce?!

Pentru ca invatamantul romanesc isi mai ia o mare muie dupa scandalul “Spiru Haret” si “Bacu’ de vara” respectiv “Bacu de toamna”. Pentru ca un om, in speta Andrei Rus, a avut coaie sa arate tuturor ceea ce se intampla in spatele usilor de la UNATC. Desi a fost persecutat, studentii i-au luat apararea. Pentru ca lumea din Romania, devine din ce in ce mai constienta de situatia in care ne aflam dar, de aceasta data, alege sa ia atitudine.

Dar mai intai…

Imi aduc aminte de clasa a XII-a… Aveam, la vremea respectiva, un coleg pe care il poreclisem “actorul”. Isi dorea enorm sa studieze la o universitate de teatru si film dar era constient de faptul ca admiterea urma sa fie dificila. Diriginta noastra i-a recomandat sa se pregateasca cu un profesor specializat in acest sens intrucat la “UNATC intra doar cei foarte buni sau fii, fiice, nepoti deci rude ale unui personaj cu reputatie in industria cinematografica”.

Discutia mentionata avea loc in 2012. Intrebarea mea este: stiau multi de golaniile de acolo si le ascundeau? Sau poate ii durea undeva si le ignorau?

Aoleu si vai de UNATC!

Cred ca toti cei care am trecut printr-o facultate (de stat sau nu) din Romania am realizat, mai devreme sau mai tarziu, ca universitatile de la noi sunt fabrici de produs bani. Intra materia prima, in speta studentul, sta cativa ani, “acumuleaza cunostinte”, lasa saci de bani pentru taxe, restante, etc., iese cu diploma in mana si cu sentimentul ca e o bucata de hartie cu care poti doar sa te stergi la cur.

De ce vai de UNATC? Pentru ca internetul nu uita si nu iarta. Pentru ca exista mii de stiri despre scandalul mentionat. Pentru ca a fost o grava lovitura de imagine la adresa institutiei si, de ce nu, a statului. Pentru ca exista nenumarate povesti gen cele de aici care vor pune pe ganduri multi viitori studenti.

Pentru ca unatc.com (site facut de studenti) arata de 1000 de ori mai bine decat unatc.ro (site-ul oficial al universitatii).

Concluzie

Esti ditai universitatea si nu esti in stare sa gestionezi o lovitura de PR in ultima instanta?! Nici nu stiu daca sa intreb sau nu, dar au, oare, un departament specializat in acest sens?

Veniturile UNATC vor scadea vertiginos in anul universitar 2015 – 2016. Nu-i problema, oricum dascalii “de valoare” isi vor incasa salariile de peste 5.000 RON pe luna, lasandu-i pe astia tineri si fraieri sa moara de foame cu doar 1.500.

George Ginghina, 25 de ani, din Iasi dar recent mutat in Bucuresti. Pe parcursul ultimilor 10 ani m-am ocupat cu realizarea de continut si grafica pentru social media, campanii de Facebook Ads, web development si altele.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.