Reminder to myself: Resurse, Sacrificii, Dorinte – George Ginghina

Reminder to myself: Resurse, Sacrificii, Dorinte

Imi amintesc cum la varsta de 5 sau 6 ani imi doream cu disperare sa invat sa scriu si sa citesc… Povestile imi placeau la nebunie insa problema era ca de fiecare data trebuia sa apelez la mama. Ea, saraca, fiind prinsa cu servici si alte cele, nu avea intotdeauna timpul necesar pentru a-mi face mie pe plac drept pentru care ma cam expedia de fiecare data spunandu-mi ca am sa invat la scoala. Ceea ce pentru un copil normal ar fi fost dezamagire, pentru mine era motivare. Istet fiind, am inceput sa mazgalesc litere pe un caiet si m-am oprit numai cand am realizat ca pot sa scriu si sa citesc. Atunci am invatat ceva ce se dovedea a fi ulterior prima lectie de viata: poti reusi orice daca iti doresti cu adevarat.

Nu ma consider o persoana de succes deci nu am o reteta a acestuia. Sunt un om normal, un tanar de 20 de ani, student la Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor, manager wannabe al unui micut business online si cam atat. Singura experienta de viata cu adevarat notabila am trait-o in perioada Februarie 2013 – August 2013, fiind plecat timp de 7 luni prin intermediul programului ERASMUS in Foggia, Italia. De povestit am avut multe, iar asta si aici, pe blog. Te roade curiozitatea? Frunzareste putin articolele anterioare…

Mai multe detalii despre mine poti afla accesand acest link. Pe scurt, in luna iunie a anului 2008 am inceput sa scriu un blog (auzisem ca se fac bani buni din asa ceva) iar astazi lucrez cu oameni din toate colturile lumii pe parte de content writing, copywriting, graphic design si social media management. Scopul, la vremea respectiva, era sa castig niste banuti de buzunar pentru a nu le mai cere parintilor ori de cate ori aveam nevoie. In functie de perspectiva din care privesc pot spune atat ca am reusit cat si ca am esuat.

Stateam acum si ma gandeam oare ce-mi doream sa devin cand urma sa cresc mare. Intr-o perioada visam sa fiu astronaut, in alta cochetam cu ideea de a fi arhitect iar in final credeam ca voi deveni informatician. In ultimul moment, imediat dupa examenul de Bacalaureat, m-am reorientat catre ideea de business man. E foarte important (si foarte dificil in acelasi timp) sa descoperi ce iti place si sa faci ceea ce-ti place. Nu te descuraja cand ii vezi pe altii care stiu in ce directie sa o ia. La toti ne vine randul!

Din acest motiv am ales FEAA si tot din acest motiv am ales si Business Administration.

Pasii pe care i-am urmat eu nu vor fi, cel mai probabil, aceiasi pe care va trebui sa ii urmezi si tu. Fiecare dintre noi isi face propriul drum in viata iar in functie de resursele pe care le avem la dispozitie, de sacrificiile pe care suntem dispusi sa le facem, de dorinta pe care o avem in suflet, etc. acesta poate fi dificil sau mai putin dificil.

Cand vorbesc de resurse nu ma refer la cele finaciare. Timpul, dintre toate, este cea mai importanta. Am invatat pe pielea mea ca, intr-un fel, cu totii suntem atasati unul de celalalt. Lucram cu un client pe parte de content writing si tin minte ca m-a rugat sa-i livrez o anumita serie de articole pe data de, la ora de. In perioada respectiva eram putin cam lenes iar cum nici nu ma simteam foarte bine am decis sa intarzii livrarea cu o singura zi. Nu am crezut ca voi genera probleme insa am aflat ulterior ca omul fusese penalizat cu $100 din cauza mea. Am invatat sa nu las pe maine ce pot face azi si sa profit din plin de timpul pe care il am la dispozitie.

In cazul sacrificiilor consider ca fiecare dintre noi are o limita ce ajunge sa fie incalcata mult prea des. Eu am ales sa sacrific timp, bani, prietenii, iesiri in oras, relatii, intalniri, petreceri, nopti etc. pentru a ajunge acolo unde mi-am propus. Programul meu este atat de incarcat uneori incat am saptamani in care plec de acasa zi de zi la ora 7:30 si nu ma intorc decat dupa 23:00. Fiecare cafea cu un potential client, fiecare suc cu o persoana care ar fi interesata sa colaboreze cu mine, etc. presupune o investitie (si din nou, nu neaparat financiara) pe care eu o fac pentru mine. Asa am ajuns sa raresc din iesirile cu prietenii, din intalnirile cu fete, din petreceri si din nopti pierdute. A meritat!

Acea dorinta arzatoare, cea de a fi pe culmile succesului, cea de a ma bucura de recunoasterea celor din jur, etc. a existat intotdeauna in cazul meu. Mereu mi-am dorit sa impresionez prin limbaj, prin cunostinte, prin actiuni, prin tot. Mereu mi-am dorit sa fiu recunoscut si admirat, apreciat de catre cei din jurul meu si consultat in anumite situatii. Conceptia asta m-a ajutat si in acelasi timp ambitionat sa reusesc. Am invatat ca fiecare dintre noi avem in vietile noastre persoane a caror parere valoreaza mai mult decat orice. E o lectie importanta!

Sfatul meu este urmatorul: ia si analizeaza-ti visul. Vezi daca este ceea ce-ti doresti cu adevarat, vezi daca ti-ar placea sa faci asta pentru tot restul vietii si vezi daca ai fi dispus sa aloci resurse, sa faci sacrificii si sa treci peste dorinte pentru a-l indeplini.

George Ginghina, 25 de ani, din Iasi dar recent mutat in Bucuresti. Pe parcursul ultimilor 10 ani m-am ocupat cu realizarea de continut si grafica pentru social media, campanii de Facebook Ads, web development si altele.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.