Recomandare si review: Comrade Detective (2017) – George Ginghina

Recomandare si review: Comrade Detective (2017)

Comrade Detective (sau Tovarasul Militian) este primul serial cu tema romaneasca produs de Amazon Prime. Actiunea are loc in Bucurestiul anilor ’80 si ii urmareste pe detectivii Gregor Anghel (Florin Piersic Jr. / Channing Tatum) si Iosif Baciu (Corneliu Ulici / Joseph Gordon-Lewitt) in incercarea lor de a rezolva cazul decesului colegului si prietenului detectiv, Nikita Ionescu (Cristian Popa / Beck Bennet).

Daca ti-am trezit interesul si vrei sa vezi Comrade Detective ti-as recomanda sa nu citesti mai departe. Textul de mai jos va contine spoilere si n-as vrea sa iti stric experienta. Ce pot spune insa este ca pe mine m-a prins tare de tot si am vazut intregul sezon in doar doua sesiuni de vizionare.


Primul lucru care m-a impresionat este coloana sonora. Primul episod al serialului incepe cu Plopi Impari de la Grupul Stereo (asculta aici) in timp ce ultimul episod se incheie cu aceeasi melodie. Mi-a placut foarte mult acest aspect.

Din cate am inteles, Comrade Detective ar fi fost filmat in Bucuresti si Constanta. Ca si decor si logistica, nu prea ai ce sa reprosezi. Apartamentele in care filmeaza par pur comuniste si arata exact asa cum le vezi prin pozele parintilor / bunicilor. Insa nimic nu se compara cu…

… Daciile! Am vazut cateva Dacii 1300 sau 1310 care aratau absolut impecabil atat in exterior cat si in interior. Exista totusi anumite detalii pe care realizatorii serialului le-au omis. Centurile de siguranta ar fi un exemplu. Din cate mi-a povestit tata, Daciile de la vremea respectiva nu erau echipate cu asa ceva.

Si intradevar, mai exista mici erori: la un moment dat se observa o tablita moderna pe care scrie numele strazii si sectorul (in Bucuresti) dar cu toate astea, Comrade Detectives a fost impresionant pentru mine, care nu am trait in perioada respectiva. Prin urmare, nu pot face o comparatie pentru a judeca cat de aproape de adevar este serialul, dar pentru cineva care s-a nascut dupa revolutie trebuie sa recunosc ca mi-a oferit un glympse destul de clar asupra vietii romanilor de la momentul respectiv.

Per total, il recomand cu mare drag!

George Ginghina, 25 de ani, din Iasi dar recent mutat in Bucuresti. Pe parcursul ultimilor 10 ani m-am ocupat cu realizarea de continut si grafica pentru social media, campanii de Facebook Ads, web development si altele.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.