Patrick Ekeng decedeaza. Cine e de vina? – George Ginghina

Patrick Ekeng decedeaza. Cine e de vina?

Pe parcursul ultimelor zile s-a tot comentat in legatura cu cazul lui Patrick Ekeng, fotbalistul lui Dinamo. Pentru cei ce nu stiu, ca sa fac un scurt rezumat, Dinamo a jucat cu Viitorul sambata iar Ekeng s-a prabusit la pamant dintrodata, fara contact, fara nimic… decedat.

Evident, un astfel de caz lasa foarte mult loc de speculatii. Unii dau vina pe clubul de fotbal, clubul pe medici, medicii pe amubulanta, abulanta pe sistem si tot asa. Din pacate, cam asa merge treaba in Romania… in loc sa ne asumam greselile, ne aratam cu degetul.

Eu insa, am o parere cu totul diferita. Vina, in acest caz, este a clubului de fotbal, din punctul meu de vedere. Iar Dinamo, evident, nu a invatat nimic din cazul Catalin Hildan. Faptul ca in ultimii 15-16 ani doi jucatori de la acelasi club de fotbal decedeaza pe teren, mie unul imi ridica semne de intrebare. Unde sa mai pui si faptul ca Henry Chinonso Ihelewere a patit-o si el in 2012, intr-un meci din presezon, dar la alta echipa.

Dupa respectivul caz, AFAN a cerut FRF sa oblige toate cluburile de fotbal din Romania sa contracteze o ambulanta echipata cu aparatura de ultima generatie care sa fie prezenta meci de meci. Decizia, din nefericire, nu a fost adoptata intrucat “nici in Anglia, nici in Germania, nici in Spania” nu se intampla asa ceva.

Pai bine frate, da’ unde te compari cu Anglia, Germania sau Spania? Real Madrid, FC Barcelona, FC Bayern, Manchester United sau Chelsea FC sunt numai cateva din cluburile care au clinica sau spital in interiorul stadionului! Cred si eu ca la ei nu e nevoie… da’ la noi?!

Mai mult, Ekeng a fost transferat de Dinamo in ianuarie 2016. La orice transfer, orice jucator efectueaza o vizita medicala. Oare chiar nu si-a pus nimeni semne de intrebare in legatura cu dimensiunea inimii acestuia?! Sau ca ar fi predispus la un stop cardiac? Nu, au facut o romaneasca: las-o ba ca merge asa!

Ei, ia uite cum nu mai merge… Ia uite cum un baiat de 26 de ani a decedat pe teren doar datorita unui club, respectiv unui patron scartar, care isi permite sa dea sute de mii de euro pe un jucator dar se caliceste la 400 EUR cat costa sa inchiriezi o ambulanta de ultima generatie pentru un meci.

Din punctul meu de vedere, Dinamo ar trebui retrogradata INSTANT in liga a 2-a si suspendata din orice competitie europeana pentru ca nu au respectat normele de siguranta. Dar nu se va intampla asta si probabil, peste 15-16 ani, vom mai asista, Doamne fereste, la un caz similar… ca asa-i la noi…

Patrick Ekeng, odihneste-te in pace!

George Ginghina, 25 de ani, din Iasi dar recent mutat in Bucuresti. Pe parcursul ultimilor 10 ani m-am ocupat cu realizarea de continut si grafica pentru social media, campanii de Facebook Ads, web development si altele.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.