Omului nu-i ajunge o viata sa invete... – George Ginghina

Omului nu-i ajunge o viata sa invete…

Suntem oameni si este, fara indoiala, datoria fiecaruia din noi sa invatam. Cei 7 ani de acasa, scoala primara, ciclul gimnazial, perioada liceului, facultatea, master-ul, etc. toate sunt perioade care au acelasi scop: dezvoltarea individului de la stare de primata si evolutia sa conform cerintelor impuse de civilizatie. Invatatul, in sine, este o tehnica de adaptare a individului la normele societatii.

Ultima fraza s-ar putea interpreta cum ca invatatul este de fapt o metoda de manipulare a multimilor in sensul ca acel numar foarte mare de oameni care intra pe bancile scolii este antrenat sa aplice aceleasi tehnici si metode pe care le aplica si colegul de banca sau chiar vecinul de la 2. Nu e in totalitate adevarat. Diferenta este facuta de noi insine!

Imi aduc aminte de perioada liceului unde am avut noroc de profesori deschisi la minte care sa imi permita sa ma axez pe ceea ce imi place MIE sa fac si sa invat ceea ce vreau EU sa invat. In Colegiul National “Costache Negruzzi” din Iasi se pune foarte mult accent pe partea de dezvoltare personala insa nu iti toarna nimeni informatie cu galeata in cap. Daca esti pasionat de informatica spre exemplu, primesti materiale, link-uri catre cursuri online s.a.m.d. insa cum te folosesti de resursele respective este fix problema ta. Poti sa le soliciti si sa le pastrezi acolo, in caz de ceva, sau poti sa tragi cat mai tare, sa inveti cat mai multe si sa iti dezvolti cunostintele intr-un mod mult mai placut si mai facil.

Omului nu-i ajunge o viata sa invete… de aceea fiecare dintre noi trebuie sa profite tot mai mult de timpul pe care il are la dispozitie si sa profite de acesta. Mai tarziu, dupa 26 de ani cand ai facultate, master si poate chiar si doctorat terminat, singura prioritate va fi familia. Atunci, nimanui nu-i mai arde de invatat…

George Ginghina, 25 de ani, din Iasi dar recent mutat in Bucuresti. Pe parcursul ultimilor 10 ani m-am ocupat cu realizarea de continut si grafica pentru social media, campanii de Facebook Ads, web development si altele.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.