O luna de locuit in Italia – George Ginghina

O luna de locuit in Italia

Oh, my “beloved” Italy, what did you do to me?! Duminica, 17.02.2013 am pasit pentru prima data pe strazile micutului oras numit Foggia din regiunea Puglia. Ieri, 17.03.2013 s-a implinit o luna de cand locuiesc in Italia, si deja ma simt complet diferit. Daca la inceput eram un simplu necunoscator, nerabdator sa invat, sa experimentez, sa explorez, acum m-am obisnuit si deja am inceput sa las lucrurile sa mearga de la sine. Am scapat de agitatia specifica unui nou inceput, am scapat de stres, griji, nervi, si toate cele, iar in momentul de fata ma concentrez pe fructificarea momentelor pe care le am de petrecut aici. Zilele mi-s numarate, eu incep sa ma atasez de locul asta, si deja imi vine din ce in ce mai greu sa plec…

Pentru mine, aceste trei luni in Italia reprezinta o experienta inedita, si nu din punct de vedere financiar. Faptul ca la nici 20 de ani locuiesc singur, departe de parintii si de familia mea, pe teritoriul unui alt stat european mi se pare absolut fantastic. De descurcat, stiam sigur ca ma pot descurca si singurel, insa nu aveam o confirmare. Ei bine, aceasta perioada departe de casa reprezinta examenul maturitatii, dovada ca am trecut de etapa copilariei, de cea a adolescentei, si ca am devenit un adult in adevaratul sens al cuvantului.

Insa cel mai important este faptul ca, din punct de vedere cultural, o astfel de experienta pare ireal. Faptul ca am prieteni albanezi, macedonieni, lituanieni, polonezi, turci, germani, spanioli, italieni, etc. este absolut fantastic. Faptul ca pot sa le inteleg cultura, traditiile, sa le cunosc obiceiurile si sa le descopar mentalitatile mi se pare un lucru esential in dezvoltarea mea, ca fiinta umana.

 

In final, va las o poza, sa ne vedeti, sa ne admirati, sa ne apreciati. Nu suntem toti, dar probabil nici nu am incapea intr-un astfel de cadru. Suntem o micuta familie multinationala! De la stanga la dreapta avem: Albania (Macedonia), Polonia, Lituania, Polonia, Turcia, Romania, ROMANIA, Turcia.

George Ginghina, 25 de ani, din Iasi dar recent mutat in Bucuresti. Pe parcursul ultimilor 10 ani m-am ocupat cu realizarea de continut si grafica pentru social media, campanii de Facebook Ads, web development si altele.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.