O fi utila camera spion? – George Ginghina

O fi utila camera spion?

La inceputul anului, unul dintre prietenii mei imi prezenta cu mare mandrie noul sau sistem de supraveghere instalat chiar in locuinta proprie. Initial, cand povestea, m-am gandit ca si-a cumparat de fapt o alarma si ca a contractat o firma de paza si securitate sa intervina in caz de urgenta. Ei bine, nimic mai fals. Pe langa urlatoare si baietii rai, omul si-a cumparat si montat (singur singurel!!!) un sistem propriu de camere de supraveghere care sa-i transmita imagini in timp real direct pe smartphone-ul sau. Pe ici pe colo, in caz de ceva, s-a gandit ca ar fi bine sa monteze si cate o camera spion, asa, de siguranta.

Ei bine, eu nu prea pot sa inteleg asta. Inteleg teama oamenilor de a fi pradati si nu pot decat sa o accept. Da, mi se pare normal sa iti faci griji pentru siguranta caminului tau, dar nu e oare prea mult? Pe langa paznic, baieti rai si tipatoare, chiar ai nevoie sa vezi ce se intampla la tine in curte in fiecare secunda? Si chiar daca vezi pe cineva care iti sparge casa, suni la Politie, le dai imaginile, si? Oricum nu-s in stare sa gaseasca pe nimeni.

Pe de alta parte, asta cu camera spion spy.store.ro mi se pare buna tare. Am mai gasit si camera spion integrata intr-un dispozitiv de parfum Airwick, intr-o sapca rapanoasa, etc. Hai sa fim seriosi totusi, cine s-ar astepta sa fie filmat dintr-un astfel de dispozitiv?

Totusi, nu vad rostul camerelor de supraveghere intr-un imobil propriu. Pot fi usor de observat si pot da idei unora. Tu, daca ai fi hot de profesie, te-ai astepta sa gasesti lucruri valoroase intr-o casa normala, simpla, sau intr-una cu fel de fel de sisteme anti-furt si permanent supravegheata de camere video?

George Ginghina, 25 de ani, din Iasi dar recent mutat in Bucuresti. Pe parcursul ultimilor 10 ani m-am ocupat cu realizarea de continut si grafica pentru social media, campanii de Facebook Ads, web development si altele.

1 comments On O fi utila camera spion?

  • sincer ma gandesc ca mai incolo cand voi avea investitiile mele intr-o casa sa imi pun vreo 2 camere ascunse… nu ca nu as avea incredere, dar poate chiar nu am…

Leave a reply:

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.