Nu-i asa ca te-ar tenta o vacanta in Asia? – George Ginghina

Nu-i asa ca te-ar tenta o vacanta in Asia?

Trebuie sa recunosc: din ce am vazut pana acum, la televizor, pe internet, etc. cultura asiatica nu mi-a starnit interesul in mod deosebit. Cu toate astea, nu sunt genul de om care sa aiba prejudecati sau sa puna etichete dezinformate pe locurile in care nu a fost. Ai fost si nu ti-a placut? Ok, asta pot sa inteleg. Dar daca n-ai fost, nu mai bine iti tii tu gurita inchisa?

M-am gandit de cateva ori sa imi organizez o vacanta in Asia insa pana destul de curand, preturile percepute pentru un astfel de serviciu erau uluitoare, mult peste suma pe care eram eu dispus sa o cheltui la vremea respectiva. Acum cateva zile insa, am reluat cautarile si observ ca au aparut fel de fel de oferte, care mai de care mai atractive. Cateva dintre ele, de ce sa nu recunosc, chiar mi-au starnit interesul la modul cel mai serios!

Va este familiar termenul de vacanta DIY? Acronimul vine de la Do It Yourself si presupune ca tu esti cel responsabil de organizarea vacantei tale: basically, cauti oferte intr-o anumita perioada, cumperi biletele de avion la un pret acceptabil, iti gasesti cazarea preferata si te apuci sa suni, sa vezi daca e disponibila in perioada respectiva, etc.

Dar de ce sa iti pierzi timpul cu un proces atat de time consuming cand poti apela la un website cum e Calatorila.ro? Eu am intrat acolo, am cautat “vacante Asia” si am gasit super multe oferte ba in Dubai, ba in Antalya, Thailanda sau Maldive. Preturile difera in functie de locatie si perioada, dar daca pui site-ul la bookmarks si stai geana pe el, este absolut imposibil sa nu prinzi ceva pe gustul si bugetul tau.

Imi place foarte mult faptul ca vacantele in zone exotice nu mai sunt la fel de scumpe pe cat erau acum 5 sau 10 ani si ca pot fi achizitionate (cu putin efort din punct de vedere financiar, ce-i drept) mai de oricine. Tot ce trebuie sa faci este sa ai “putintica rabdare”, sa dedici timp si sa iti aloci bugetul necesar astfel incat sa nu te dezechilibreze din punct de vedere financiar dar nici sa nu iti tihneasca vacanta dupa un an de munca si efort.

Daca ati fost printr-una dintre locatiile anterior mentionate, am si eu rugamintea sa lasati un feedback mai scurt sau mai lung dupa cum doriti in sectiunea de comentarii de mai jos. Chiar as vrea sa aflu parerile celor care au avut deja o astfel de experienta si eventuale tips & tricks pe care un site de calatorii nu ti le poate pune la dispozitie.

George Ginghina, 25 de ani, din Iasi dar recent mutat in Bucuresti. Pe parcursul ultimilor 10 ani m-am ocupat cu realizarea de continut si grafica pentru social media, campanii de Facebook Ads, web development si altele.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.