Noul Ford GT? Parca il cam preferam pe vechiul... – George Ginghina

Noul Ford GT? Parca il cam preferam pe vechiul…

Mai tineti minte modelul clasic de Ford GT? Bleu-marine-ul metalizat cu cele doua dungi albe mat, intr-un cuvant sport, ce se prelungeau simetric de pe portbagaj pe cupola si ulterior pe capota? Imi place masina aia, mult. Intotdeauna mi-a placut! Mi se pare ca echilibreaza foarte frumos ideea de vintage, rigid, musculos sa zicem, cu viziunea futurista, liniile lungi si accentuate, forma aerodinamica sau garda foarte joasa.
Ei bine, imaginile de mai sus reprezinta noul model de Ford GT, in toata splendoarea lui (click pe ele pentru a le putea vedea la rezolutie completa). La prima privire, masina pare desprinsa din filmele de actiune de la Hollywood in care bajetii decid sa se fugareasca in supercar-uri pe autostrazi intortochiate, dar totusi daca ne uitam mai atent…

Inainte de a incepe sa-mi exprim nemultumirile in ceea ce priveste design-ul as dori sa subliniez ca masina per total imi place. Repet, nu ma incanta in mod deosebit, dar imi place. Recunosc, noul model nu mi se pare nici pe departe la fel de reusit pe cat a fost cel vechi, dar e dificil sa depasesti atunci cand standardele sunt deja atat de ridicate…

Am senzatia ca designerii Ford au ales sa se concentreze mai mult pe latura futuristica a masinii si nu neaparat pe cea clasica. Noului Ford GT ii lipseste, din punctul meu de vedere, elementul sport si vintage. Doar forma parca mai aduce vag cu cea folosita la modelul vechi, dar in rest nu prea s-a pastrat nimic, nici macar elementele pozitive din vechiul design (de exemplu forma farurilor).

Ce vad eu? Un bot de Chevrolet Corvette, un fund ce-mi aduce a Ferrari oarecum, totul impachetat intr-o forma oricum atipica designerilor Ford.

Ce parere ai? Iti place? E bine ca s-a facut un update la model sau era mai okay daca lucrurile ramaneau asa cum erau, adica clasic?

George Ginghina, 25 de ani, din Iasi dar recent mutat in Bucuresti. Pe parcursul ultimilor 10 ani m-am ocupat cu realizarea de continut si grafica pentru social media, campanii de Facebook Ads, web development si altele.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.