Nokia 130, un telefon simplu si accesibil! – George Ginghina

Nokia 130, un telefon simplu si accesibil!

Samsung Galaxy S5 (my baby), iPhone 5S, HTC One M8, Nokia Lumia 930, toate sunt smartphone-uri, telefoane destepte. Tendintele ultimilor ani au convins consumatorul sa se orienteze catre dispozitive cu procesoare puternice, multi GB de memorie RAM, memorie interna incapatoare, display-uri gigantice, etc. dar cu ce folos? Am uitat, oare, care este scopul principal al telefoanelor mobile?

In urma cu 10 ani Nokia punea stapanire pe piata telefoanelor mobile (sau a celularelor, cum se numeau la vremea respectiva) printr-o serie de dispozitive micute, foarte rezistente si cu autonomie demna de luat in considerare. Dupa ce au incercat sa-si faca loc pe piata dispozitivelor destepte (fara succes din punctul meu de vedere), compania finlandeza (actualmente preluata de Microsoft) revine pe segmentul de piata care a consacrat-o cu modelul 130.

Cel mai mare avantaj pe care Nokia 130 il pune la dispozitie este, fara doar si poate, pretul mai mult decat accesibil (doar 18.99 EUR). Cu un display de 1.8 inch si o rezolutie de 160 x 128 px, Nokia 130 are slot de memorie micro SD ce poate mari capacitatea de stocare a telefonului cu pana la 32 GB. Trebuie sa recunosc, device-ul nu stie sa faca multe, dar poate functiona pe post de MP3 player (asigura aprox 46h de muzica), video player (16h de redare continut video) si radio FM.

Nokia 130 este disponibil pe alb, negru si rosu. La sfarsitul lunii septembrie este programata lansarea variantei Dual SIM.

Nu stiu voi, dar eu mi-as cumpara un 130 doar si pentru linistea mea sufleteasca. As avea certitudinea ca mai am un telefon pe care ma pot baza in caz ca flagship-ul pe care il detin ar suferi o defectiune. Vorba aia, la banii astia…

Sursa foto: Yoda.ro

George Ginghina, 25 de ani, din Iasi dar recent mutat in Bucuresti. Pe parcursul ultimilor 10 ani m-am ocupat cu realizarea de continut si grafica pentru social media, campanii de Facebook Ads, web development si altele.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.