Merg la Atelierul Produselor Creative! – George Ginghina

Merg la Atelierul Produselor Creative!

Despre Atelierul Produselor Creative am aflat citind blogul lui Somnulescu si sincer va spun ca am ramas foarte placut surprins de faptul ca si Iasi exista initiative (ce initiativa, ca e ditamai programul!) de genul. Totusi, cum curiozitatea este una dintre marile mele defecte, am decis sa ma interesez putin despre eveniment, si sa incerc sa si particip (poate mai invat si eu cate ceva nou). Atelierul Produselor Creative este un accelerator pentru startup-uri creative (software, design, fashion) organizat de catre Asociatia Industrii Creative in parteneriat cu companii importante precum Grapefruit, Endava, Xivic, Printco sau Thinslices. Evenimentul va avea loc intre 17 si 21 Octombrie 2012 in cladirea Endava din Palas Iasi, si se adreseaza tuturor antreprenorilor cu varste cuprinse intre 18 si 37 de ani, dornici de a-si transforma ideea in afacere.

Ce trebuie sa faci ca sa te inscrii? Pai in primul rand ai nevoie de o echipa buna, unita, cu care lucrezi, ai mai lucrat, sau care stii sigur ca nu te va lasa atunci cand vei da de greu. Aceasta poate contine intre 2 si 5 membri si este cel mai important criteriu in evaluare.

In al doilea rand, vei avea nevoie de o idee de produs. Te poti gandi la un software inovativ, la o aplicatie geniala, la un produs fizic util etc.. E foarte important sa crezi in ideea ta si sa fii constient de faptul ca ea se va schimba pe parcursul timpului pentru a atinge succesul. De asemenea, de retinut ar fi faptul ca trebuie sa te gandesti foarte serios la cum vei face bani din produsul tau, care ar fi potentialii tai clienti, cat ar fi acestia dispus sa plateasca in schimbul produsul etc.

Dupa asta, pasul natural este inscrierea (vezi aici mai multe detalii). In urma acestui proces, proiectul tau va fi evaluat de catre un juriu profesionist, iar daca ai norocul de a trece de aceasta selectie, vei ajunge in “finala” alaturi de alte 4 echipe. Pana atunci insa, vei avea o saptamana la dispozitie pentru a-ti consolida si imbunatati ideea, urmand ca in final sa participi la 4 zile de workshop-uri tinute de o serie de experti in diverse domenii. In final, pe data de 21 octombrie iti vei prezenta ideea in fata unor oameni de afaceri, care iti vor oferi sugestii despre cum ar trebui sa continui.

Si totusi, va mai intrebati care este rolul meu acolo? E simplu: voi fi live-blogger alaturi de Somnulescu, Anca Gilca, si George Teiosanu. Asta inseamna ca fiecare dintre noi va oferi informatii live despre ce se intampla la workshop-uri dar si impresii despre concurenti, organizare etc. Din punctul meu de vedere, evenimentul este unul de top, si daca chiar aveti o idee buna, poate ca ar fi cazul sa o inscrieti. Cine stie, poate pe viitor, cu multa munca, veti ajunge sa traiti din asa ceva!

George Ginghina, 25 de ani, din Iasi dar recent mutat in Bucuresti. Pe parcursul ultimilor 10 ani m-am ocupat cu realizarea de continut si grafica pentru social media, campanii de Facebook Ads, web development si altele.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.