Manchester United castiga UEFA Europa League! – George Ginghina

Manchester United castiga UEFA Europa League!

In aceasta seara, la Stockholm pe Friends Arena s-a disputat finala UEFA Europa League intre Ajax Amsterdam si Manchester United. In urma unui meci slab facut de olandezi, echipa engleza a castigat cu 2-0 prin intermediul golurilor lui Paul Pogba si Henrik Mkhitaryan, ambii transferati in vara anului 2016.

Dupa un prim sezon relativ dezastruos (avand in vedere clasarea pe locul 6 in Premier League si eliminarea rapida din cupe), Jose Mourinho reuseste sa aduca un trofeu important pe Old Trafford si chiar singurul ce lipsea din visteria diavolilor.

Prin castigarea trofeului Europa League, Manchester United este cea de-a cincea echipa engleza calificata in sezonul urmator de UEFA Champions League, alaturi de campioana Chelsea, Tottenham, Liverpool si Manchester City.

Trofeul UEFA Europa League lipsea pana in aceasta seara si din palmaresul lui Zlatan Ibrahimovic, acesta fiind primul trofeu european pe care suedezul il castiga. Singurii jucatori din lotul lui Manchester United care au mai castigat acest trofeu in trecut sunt portarul David De Gea (cu Atletico Madrid) si mijlocasul Juan Mata (cu Chelsea).

Sa speram ca prin acest trofeu si prin cele 5 locuri de UEFA Champions League de care englezii beneficiaza in sezonul urmator vom asista la sfarsitul dominatiei echipelor spaniole pe plan european.

George Ginghina, 25 de ani, din Iasi dar recent mutat in Bucuresti. Pe parcursul ultimilor 10 ani m-am ocupat cu realizarea de continut si grafica pentru social media, campanii de Facebook Ads, web development si altele.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.