Live-blog: APC#2 – Ziua a 4-a – George Ginghina

Live-blog: APC#2 – Ziua a 4-a

Siii… suntem in direct de la APC#2!!! Momentan, Atelierul a ajuns la ziua a 4-a, zi dedicata in mod special subiectului “Communication Value”. Trainer-ul acestei zile este Raluca Bailescu de la Makesense, si pentru care inca nu au aflat, colegii mei, Oana Filip, Anca Gilca, si George Teiosanu, au fost cei care au relatat live tot ceea ce s-a intamplat pana acum la Atelierul Produselor Creative. Mai multe informatii sunt de gasit pe blogurile lor. Daaar… sa revenim la treburi mai importante, si sa vedem ce avem in agenda astazi!

Aceeasi Oana Filip a fost cea care m-a intampinat astazi, la fel de draguta si comunicativa ca de obicei. Oana mi-a aratat centrul Endava, m-a introdus Ralucai Bailescu, speaker-ul de astazi, si mi-a povestit putin despre evolutia echipelor de pana acum. Am avut sansa sa discut cateva minute cu baietii de la SmtP, pe care desi i-am cam criticat aici, au reusit sa ma convinga in doar cateva cuvintele ca ideea lor merita.

10:00 – Raluca isi incepe prezentarea printr-o scurta descriere a propriei persoane. Curioasa din fire, PR-ul invita membri echipelor la discutie in ideea de a afla mai multe despre ei, cat si despre proiectele pe care acestia le dezvolta. Metoda de abordare mi se pare mai mult decat misto, intrucat obliga membrii echipelor sa nu se priveasca ca pe niste concurenti ci mai mult ca pe niste apropiati ce au un scop comun: succesul.

10:20 – Aceeasi Raluca pune intrebari echipelor despre organizare, target, produs, etc. Trainerul, invita membri echipelor la discutie, tocmai pentru a-i ajuta sa inteleaga de ce este importanta relationarea cu clientul si pentru a-i indemna la comunicare, la schimb de idei, etc. Intrebarile sunt puse strategic, iar baietii de la eWeekend cei de la Smt P deja incep sa dea randament pozitiv.

10:30 – Cam asta a insemnat discutia libera pe teme legate de comunicare, branding, etc. As zice ca baietii de la eWeekend sunt cei mai experimentati in ceea ce fac, intrucat proiectul lor a inceput deja in urma cu mai bine de un an. Smt P anunta un demo al aplicatiei lor pentru toti cei prezenti la APC, demo programat pentru ziua de maine. Sunt foarte curios, drept pentru care am sa incerc sa “fur” un sneak peek inca de astazi… Cine stie, poate voi fi chiar primul client!

10:51 – Raluca pune presiune pe membrii echipelor. Intrebarile ei sunt un adevar asediu pentru acestia, care, din punctul meu de vedere, isi gasesc cuvintele din ce in ce mai greu. In locul lor, sincer, si eu as fi extrem de intimidat, si probabil mut. Trainer-ul pune intrebari in special despre comunicarea cu utilizatorul, cu clientul, etc. Intrebarile sunt simple, iar asta face formularea unui raspuns o adevarata incercare.

11:10 – Cam asa arata sala de training de la APC #2:

11:27 – Raluca e un adevarat pedagog! Un membru din echipa Namogo a iesit la tabla si este ascultat mai ceva ca la scoala. O primi si nota?

11:36 – Hai serios! Raluca m-a luat in vizor, m-a intrebat cu ce ma ocup, si de ce fac ceea ce fac. M-am panicat putin…

12:14 – “Obiective” este cuvantul zilei la Atelierul Produselor Creative – Ziua a 4-a. Se vorbeste despre target, despre scop, despre imagine, branding, etc. Din punctul meu de vedere, este extrem de important sa stabilesti inca de la bun inceput obiectivele unui proiect. Trebuie sa stii ce faci, de ce faci, si cum sa faci astfel incat sa-ti atingi obiectivul impus.

On a side note: Raluca e foarte tare! Dupa ce a discutat putin despre brandurile de ciocolata, tocmai pentru a exemplifica importanta imaginii unui brand, a inceput sa discute despre obiectivele de imagine, si sa recompenseze membrii echipei Namogo pe motiv ca interactioneaza cu speaker-ul. Motiveaza participantii la eveniment sa ia parte la discutie!

12:23 – “Elevii” Ralucai au parte de prima ascultare! Timizi din fire, membrii echipelor sunt cei care par intimidati de prestanta profesorului. Momentan, “copii” sunt pusi la treaba prin intermediul lunui exercitiu de imaginatie foarte creativ. Curiosi de rezultate? Le aflam in 20 de minute!

12:48 – A venit vremea raspunsului. Baietii de la Namogo stiu sa-si faca treaba cum trebuie. Imi place!

13:20 – Si am ajuns la pauza de masa. Membrii echipelor pleaca la masa, si la fel si eu. La 14:20 revenim “in transimise directa”.

14:20 – Pauza s-a terminat, iar echipele s-au intors la treaba. Principalul subiect discutat este tot comunicarea, iar momentan discutia se axeaza pe publicul tinta. Target-ul este extrem de important pentru comercializarea unui produs sau a unui serviciu, iar acest factor influenteaza in mod direct vanzarile. Raluca incearca sa isi educe “invataceii” in acest sens.

14:42 – Pentru cei curiosi de mai multe poze, acestea sunt de gasit la Oana Filip!

15:22 – Echipele au de facut un exercitiu de imaginatie. Cerinta suna cam asa:

“Va rog sa imaginati un messaj si declinarile acestuia, dupa caz, intr-o campanie in care sa urmariti o schimbare de atitudine care sa aduca business-ului vostru 50.000 de euro, intr-un an. Public tinta: un fond de investitii amrican , bunicii vostri, o comunitate.”

Ia spuneti, incercam si noi? Raspunsurile le astept in sectiunea de comentarii de mai jos. :)

16:17 – Atat eu, cat si Oana, Raluca si Manu am avut un cec imaginar de 50.000 de euro. Scopul echipelor a fost sa ne convinga sa le dam banii. Eu am fost singurul convins; banii mei s-au dus la Smt P. Ceilalti 3, au decis sa pastreze banii. Oi fi eu mai naiv?

16:28 – Raluca a facut o treaba extrem de buna cu echipele de la APC #2. Continuam cu o parte teoretica legata de mesaj, campanii de comunicare, etc. In acesta zi de APC membri echipelor au asimilat un volum extrem de mare de informatii. Sa vedem daca vor si ramane cu ceva dupa aceasta experienta!

16:44 – Despre procesul de adoptia se discuta acum la APC#2. Awareness, Interes, Evaluare, Testare si Adoptia sunt termenii de baza.

17:40 – “Recapitulare” este slide-ul afisat acum la APC#2, iar in 20 de minute se termina si ziua a 4-a. Ce urmeaza? Vom afla in curand!

17:58 – Raluca incheie prezentarea ei, care basically a tinut aproximativ 8 ore, cu o concluzie mai mult decat sugestiva.

TEMA FINALA:

  1. Mai intai: Felicitari tuturor echipelor, tuturor membrilor, tuturor celor implicati in APC!
  2. Duminica, 21 octombrie 2012, 9:00 – Examen in fata unui juriu compus din cei 4 mentori!
  3. Tema: De facut o prezentare pentru investitori!
  4. Detalii: 10 minute, 10 slide-uri.
  5. Structura: Clienti, Problema, Solutie, Produs, Piata totala accesibila (TAM), Vanzari, Modelul de business, Concurenta, Unfair advantage, Urmatorii 5 pasi, Contact
  6. O reclama de 30-60 de secunde, in format video, care sa promoveze produsul.
  7. Clienti + Cash! Echipele sunt puse sa stranga cel putin de 20 de lei, de la 20 de clienti necunoscuti. Deadline-ul este acelasi. Seem impossible to me!

George Ginghina, 25 de ani, din Iasi dar recent mutat in Bucuresti. Pe parcursul ultimilor 10 ani m-am ocupat cu realizarea de continut si grafica pentru social media, campanii de Facebook Ads, web development si altele.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.