La APC#2 s-au selectat ideile creative! – George Ginghina

La APC#2 s-au selectat ideile creative!

Va rog frumos, putin respect de acum incolo!!! Da’ se poate? Pai hai ca de inteles inteleg, ca daca zic ca sunt blogger nu am nici o influenta, nu impun respect. Daca zic ca sunt content writer sau graphic designer, lumea ridica circumspect o spranceana, intrebandu-ma “Ce-i aia?” si cu ce ma ocup mai exact. Daca zic ca sunt DJ, nu mai am problema asta, insa este imposibil sa nu mi se puna doua intrebari: “Ce gen de muzica pui?” si “Unde mixezi?”. In cazul in care mai am si tupeul sa mentionez ca mai sunt online brand manager sau social media manager, am toate sansele sa fiu injurat agresiv sau sa ma aleg cu ceva intre ochi! Nici unul dintre aceste job-uri nu are prestanta si nu impune respectul de care are parte un doctor sau un avocat. In esenta, conceptia e idioata, dar nu mai conteaza… De astazi sunt ambasador!

Al cui? Al Atelierului de Produse Creative – Editia Nr. 2! Care este rolul meu acolo? Pai se pare ca Oana m-a considerat un tip super tare, un blogger misto (recunosc, ma cam umflu in pene acum, da’ jur ca-mi place!), capabil sa relateze live fiecare intamplare a evenimentului, si sa il promoveze printr-o metoda inedita. Asta zice Oana, daca nu ma credeti, intrebati-o pe ea! Gluma-i gluma, insa eu sunt extrem de recunoscator pentru oportunitatea ce mi s-a oferit, drept pentru care tin sa multumesc in mod public tuturor celor care au facilitat prezenta mea la acest eveniment.

Acum, eu despre APC#2 am mai scris si aici, deci nu are nici un sens sa va plictisesc cu aceleasi informatii de data trecuta! Prefer sa va tin la curent cu o serie de informatii legate de organizare, juriu, si desfasurarea evenimentului. Totusi, pentru mai multe detalii, un click acolo sus este solutia corecta!

La APC s-au selectat ideile creative! Primul juriu, cel format din mentorii acestei editii (Marius Ursache, Emanuel Martonca, Ilie Ghiciuc, si Raluca Bailescu) a deliberat! Cele mai misto 5 idei au fost selectate, iar cu respectivele echipe ne vom intalni in sala de training intre 17 si 21 octombrie 2012. Ca sa va faceti o scurta idee despre ce este vorba, am ales sa numesc si sa descriu putin, atat cat pot si eu, ideile alese.

  • Funkyfresh – un mare ceva (n-am reusit sa aflu inca daca e vorba de o aplicatie, de un portal, etc.) axat pe ideea de lectii video (animatii, reprezentari grafice, etc.) destinate in special scolilor. Sincer, mi se pare un proiect cu potential enorm, insa foarte greu de dezvoltat! Ramane de vazut daca creatorii vor invata ceva din training-urile la care vor participa.
  • eWeekend.ro – un portal cu sugestii, pachete, oferte, de petrecut weekend-urile. Din punctul meu de vedere, ideea este mai mult decat buna! Totusi, a tot fost folosita in ultimii ani, drept pentru care concurenta va fi acerba! Depinde de creatorii proiectului sa fie creativi, sa vina cu ceva nou, si sa atraga publicul de la “taraba vecinilor”.
  • Namogo – o platforma de mentorat pentru creativi. Acum, ca sa v-o zic pe aia dreapta (desi poate ar trebui sa fiu impartial), Namogo mi se pare de departe cea mai buna idee inscrisa la acest accelerator de start-up-uri. Cu toate astea, depinde foarte mult de implementare, mai ales ca target-ul, cel putin la inceput, este unul extrem de restrans.
  • SmtP – aplicatie pentru prezentari interactive. In legatura cu SmtP eu chiar am sa incerc sa vorbesc cu unul dintre developeri. Nu pot sa inteleg daca oamenii vor sa realizeze un soft gen PowerPoint dar interactiv, sau daca vin cu ceva nou. In ceea ce ma priveste, consider ca implementarea acestui proiect e absolut esentiala. Altfel, vad scris “esec” all over this project!
  • Two 4 Start – platforma online pentru actori si casting. Two 4 Start este ideea pe care o voi urmari cel mai in de aproape, intrucat sunt foarte curios de rezultatul final. In sine, ideea e absolut geniala, salveaza timp, bani, etc. Eficienta ei insa, depinde strict de nivelul de creativitate si de implicare al creatorilor.

Astea sunt ideile dar ramane de vazut cum vor fi puse in aplicare. Din punctul meu de vedere, fiecare “concurent” (desi nu vorbim de o competitie) are parte de sustinerea mea! Eu insa, voi fi prezent in centrul Endava, din complexul Palas, tinandu-va pe voi la curent cu ceea ce se intampla la traininguri.

George Ginghina, 25 de ani, din Iasi dar recent mutat in Bucuresti. Pe parcursul ultimilor 10 ani m-am ocupat cu realizarea de continut si grafica pentru social media, campanii de Facebook Ads, web development si altele.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.