Jaguar i-Pace devine primul SUV electric disponibil in Romania – George Ginghina

Jaguar i-Pace devine primul SUV electric disponibil in Romania

Inca de mic copil am fost foarte pasionat de masini. Mereu mi-a placut sa stau, sa le privesc, sa le analizez, sa aflu cat mai multe despre fiecare model in parte, etc. In ultimi ani tehnologia, o alta pasiune veche de a mea, s-a intercalat din ce in ce mai des cu domeniul auto. La momentul actual in voga sunt masinile electrice.

Domeniul masinilor electrice s-a dezvoltat enorm de mult pe parcursul ultimului an, indiferent ca vorbim despre hybrid sau full-electric.

Elon Musk cu a sa Tesla a fost pionierul acestei industrii si a dovedit ca este posibil sa ai un astfel de produs la scara larga. Au urmat Mercedes, BMW, Volkswagen si alti mari producatori auto. Astazi, pe acest segment, competitia este uriasa.

Jaguar i-Pace devine astazi primul SUV electric disponibil in Romania. Pretul de pornire pentru acest model este de aproximativ 78.000 EUR. Masina arata intr-un mare fel din punct de vedere al design-ului, are o autonomie de maximum 480 km si 400 CP.

Statul roman incurajeaza achizitia de masini electrice

De mentionat ar fi faptul ca in 2018 se aplica bonusul de 10.000 EUR oferit de stat prin programul guvernamental Rabla Plus. Masura mi se pare deosebit de buna mai ales in contextul in care masinile electrice pot fi achizitionate la preturi semnificativ mai mari decat cele clasice.

Ma bucura faptul ca masinile electrice castiga din ce in ce mai mult teren in fata celor clasice. Cu toate astea, eu nu mi-as cumpara o masina electrica, cel putin in momentul de fata doar datorita faptului ca au autonomie scazuta (deci pentru drumuri lungi nu sunt deloc practice) si pentru ca statiile de incarcare nu sunt tocmai des intalnite nici macar in Bucuresti.

 

 

 

George Ginghina, 25 de ani, din Iasi dar recent mutat in Bucuresti. Pe parcursul ultimilor 10 ani m-am ocupat cu realizarea de continut si grafica pentru social media, campanii de Facebook Ads, web development si altele.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.