Iti doresti propria locuinta? – George Ginghina

Iti doresti propria locuinta?

Stateam si ma gandeam zilele trecute la faptul ca am 20 de ani si merg spre 21. La jumatatea lui 2015 voi deveni licentiat in Business Administration deci voi intra permanent in campul muncii, indiferent ca voi decide sa urmez cursurile unui master sau nu. Evident, a venit vremea sa imi analizez optiunile cat se poate de serios si sa incep sa ma ocup atat de viitorul meu personal cat si de cel profesional. Anii au trecut, am avut o copilarie si o adolescenta frumoasa, insa momentul plecatului de acasa se apropie tot mai repede pentru mine. Din anumite puncte de vedere sunt fericit totusi!

Stiu ce inseamna sa locuiesti singur; in perioada Februarie – August 2013 am avut sansa sa obtin o bursa ERASMUS si sa ajung sa locuiesc in Foggia, Italia timp de 7 luni. Atunci abia am reusit sa inteleg pe deplin cum este viata de adult si ce implica aceasta. Desi nu am mai avut astfel de experiente pana acum, in Italia am invatat sa-mi organizez propriul apartament, sa fac curat cu simt de raspundere, sa gatesc, sa-mi aprovizionez mica gospodarie cu tot ce am nevoie, etc.

Pentru inceput mi-ar placea sa-mi inchiriez ceva insa pe viitor cu siguranta imi doresc sa-mi si pot si achizitiona o locuinta. Chiar recent ma uitam peste niste vanzari case Bucuresti si am fost placut surprins de faptul ca preturile practicate in Bucuresti (Baneasa) si Iasi sunt oarecum asemanatoare.

Cu totii suntem nevoiti sa facem pasul acesta, unii mai devreme, altii mai tarziu. Eu insa nu mai vreau sa traiesc “pe banii lu’ mama si tata” deci cred cu tarie ca a venit momentul sa fac ceva in privinta asta. Le sunt foarte recunoscator pentru tot ce mi-au oferit de-a lungul anilor iar acasa stau in puf, insa consider ca nu te poti maturiza pe deplin daca nu esti dispus sa iti asumi tot mai multe responsabilitati odata cu trecerea timpului.

George Ginghina, 25 de ani, din Iasi dar recent mutat in Bucuresti. Pe parcursul ultimilor 10 ani m-am ocupat cu realizarea de continut si grafica pentru social media, campanii de Facebook Ads, web development si altele.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.