Instagram lucreaza la un nou feed de tip "New Posts" – George Ginghina

Instagram lucreaza la un nou feed de tip “New Posts”

In momentul de fata, Instagram este a 6-a cea mai utilizata retea de socializare din lume, dupa Facebook, YouTube, Whatsapp, Facebook Messenger, WeChat si QQ.

In trecut, feed-ul Instagram-ului iti afisa postarile in ordine cronologica. In iunie 2016 insa, algoritmul a fost schimbat cu o varianta noua si “imbunatatita” care iti afiseaza cele mai bune postari iar prin “cele mai bune” intelegem de fapt cele mai like-uite si cele mai comentate.

Multi utilizatori au fost deranjati de catre acest update (inclusiv eu) dar pana la urma, cand vine vorba de aplicatiile care se afla sub umbrela Facebook, tot ceea ce poti sa faci este sa te adaptezi la schimbare si sa mergi mai departe. Astazi, dupa aproximativ 2 ani si jumatate, Instagram are cu 300 de milioane mai multi utilizatori decat avea la momentul mentionat anterior.

Cu toate astea, eu cred ca aceasta crestere nu se datoreaza neaparat noului algoritm (desi feed-ul a fost, este si va ramane componenta de baza a aplicatiei) ci mai degraba a lansarii de optiuni precum Stories, Stickers sau Instagram Live.

In urma feedback-ului negativ pe care l-au primit de la utilizatori de-a lungul timpului si desi au negat cu vehementa ca ar lucra la asa ceva, cei de la Instagram au anuntat ca pe viitor vor exista noi optiuni pentru ca accesul la ultimele postari sa fie facil. Aceasta optiune se va concretiza printr-un buton de tip “New posts”.

Based on your feedback, we’re also making changes to ensure that newer posts are more likely to appear first in feed. With these changes, your feed will feel more fresh, and you won’t miss the moments you care about. So if your best friend shares a selfie from her vacation in Australia, it will be waiting for you when you wake up.”

Pentru mine cel putin, initiativa este interesanta si ma bucura sa vad ca vocea utilizatorilor este ascultata.

George Ginghina, 25 de ani, din Iasi dar recent mutat in Bucuresti. Pe parcursul ultimilor 10 ani m-am ocupat cu realizarea de continut si grafica pentru social media, campanii de Facebook Ads, web development si altele.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.