Google anunta update-uri pentru Google Analytics si Google Home – George Ginghina

Google anunta update-uri pentru Google Analytics si Google Home

In curand se fac 20 de ani de la lansarea Google… La momentul respectiv Sergey Brin si Larry Page lucrau dintr-un garaj. Astazi sunt milionari si conduc cea mai mare si cunoscuta corporatie din intreaga lume. E frumos sa observi cum evolueaza lucrurile daca inovezi!

Google Home

Daca in urma cu cativa ani eu eram cel care ii spunea lui tata ca e paranoia atunci cand ii “blestema” pe astia de la Google ca parca prea vor sa stie orice despre el, acum parca am ajuns la vorbele lui. Mi se pare suficient faptul ca Google stie deja ce caut, unde merg, ce muzica ascult, cu cine vorbesc la telefon, etc. Google Home deja ar fi prea mult pentru mine… dar da, de la ultimul update la Google Home suporta utilizatori multipli. Yaay!

Google Analytics

Google Analytics este genul de serviciu pe care il folosesc doar datorita faptului ca sunt obligat sa fac asta. Lucrez intr-o industrie in care statisticile sunt foarte importante si trebuie sa pot explica clientilor mei cate vizite au avut, de unde au venit acestea, de pe ce cuvinte cheie vin vizitele organice, si asa mai departe. Faptul ca Analytics este, fara indoiala, cel mai bun sistem pe care un webmaster il poate implementa din acest punct de vedere nu este un secret. Ca mie personal nu-mi place si evit sa-mi bat capul cu el… nah.

Noul update la Google Analytics sper ca va fi un game changer in ceea ce ma priveste. De ce? Pentru ca oamenii isi propun sa il faca mai simplu si mai usor de utilizat. Desi folosesc Analytics de ani buni recunosc ca pana si in momentul de fata se intampla sa imi mai prind urechile!

George Ginghina, 25 de ani, din Iasi dar recent mutat in Bucuresti. Pe parcursul ultimilor 10 ani m-am ocupat cu realizarea de continut si grafica pentru social media, campanii de Facebook Ads, web development si altele.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.