Facebook testeaza optiunea de Cover Video! – George Ginghina

Facebook testeaza optiunea de Cover Video!

Pe parcursul ultimilor ani Facebook a dezvoltat numeroase sisteme de integrare a continutului video pentru utilizatorii sai. Totul a inceput cu Facebook Videos, care evident, a fost un succes si care a atras multi creatori populari de continut de pe YouTube, inclusiv Ray William Johnson.

Ulterior a urmat Facebook Live Video, care in scurt timp a devenit foarte populara in randul utilizatorilor retelei de socializare.

“Majoritatea continutului de acum 10 ani era de tip text. Ulterior, fotografiile au castigat teren iar acum este randul continutului de tip video.” – Mark Zuckerberg

La sfarsitul lui 2015 Facebook a introdus si optiunea de Profile Video, optiune ce iti permite sa adaugi un loop (video de tip gif) de cateva secunde drept “poza” de profil. Desi mie personal mi se pare complet inutila, am observat ca si aceasta a prins destul de bine la public.

Zilele trecute insa, Facebook testa optiunea de Cover Video pe cateva pagini. Ca sa va faceti o idee, toata smecheria arata cam asa:

Dupa cum puteti observa, exact ca si in cazul Profile Video, Coverul Video va rula tot in loop si fara sunet. In momentul in care utilizatorul face hover pe cover va aparea si un slider pentru volum.

Reprezentantii Facebook au confirmat testul si au declarat ca proiectul se afla inca in faza incipienta. Scopul acestei functii este cel de a imbunatati numarul interactiunilor cu pagina.

Pe parte de continut video, Facebook castiga din ce in ce mai mult teren in fata YouTube. In calitate de utilizator, n-as zice ca ma afecteaza foarte tare. Personal, consum continut video in egala masura de pe ambele platforme. In calitate de marketer insa, lucurile stau complet diferit. Facebook poate obtine majoritatea pe piata in special datorita laturii sociale care la YouTube lipseste cu desavarsire.

George Ginghina, 25 de ani, din Iasi dar recent mutat in Bucuresti. Pe parcursul ultimilor 10 ani m-am ocupat cu realizarea de continut si grafica pentru social media, campanii de Facebook Ads, web development si altele.

2 comments On Facebook testeaza optiunea de Cover Video!

Leave a reply:

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.