Despre TweetDeck, Social Media Manageri, Experti si mai multe – George Ginghina

Despre TweetDeck, Social Media Manageri, Experti si mai multe

In primul rand, pentru ca am uitat sa anunt si aici, tin sa precizez ca No name available, brand-ul pe care l-am initializat in luna noiembrie a anului 2010, angajeaza! Chiar daca esti un mic blogger cu ceva talent la scris, grafician cu putina experienta in ceea ce inseamna arta vizuala, compozitor sau social media freak, noi suntem interesati de tine. Despre pachetul salarial nu pot spune ca este tocmai atractiv (fiind cumva caracteristic unui brand aflat la inceput de drum) insa este suficient pentru a suplini banii de buzunar ai unui elev sau student. Daca ti-am trezit interesul, astept un mail la adresa ce poate fi gasita pe pagina “Contact”.

In al doilea rand, si pentru ca are cumva legatura cu paragraful de mai sus, vreau sa va povestesc experienta mea cu un potential colaborator al No name available. Omul (si prefer sa nu dau nume) dorea sa aplice pentru pozitia de Social Media Manager. Se autointitula expert, insa dupa cum am invatat de-a lungul anilor, nu te poti baza pe ce zice lumea.

L-am luat putin la puricat. Pe Google nu gasesc nimic relevant despre el, asa ca ii cer sa imi raspunda la o serie de intrebari. Una dintre ele a fost “Ce client de Social Media folosesti pentru a-ti face treaba mai usoara?”. Omul mi-a dat un raspuns absolut stupefiant: niciunul! L-am intrebat daca este familiar cu TweetDeck sau Hootsuite, iar raspunsul a fost, evident, negativ.

Pai explicati-mi voi, va rog frumos, cum te poti autorecomanda drept Social Media Manager, Guru, sau mai stiu eu ce, cand tu habar n-ai sa gestionezi simultan mai multe conturi de retele de socializare. Eu stiu ca numarul “expertilor” in acest domeniu a crescut absolut fantastic pe parcursul ultimului an, insa daca acesta este nivelul tuturor, tin sa precizez ca suntem varza in ceea ce priveste promovarea in online.

De curiozitate, astept in randurile de mai jos si parerea voastra in legatura cu acest subiect. Vi se pare normal ce mi s-a intamplat?

George Ginghina, 25 de ani, din Iasi dar recent mutat in Bucuresti. Pe parcursul ultimilor 10 ani m-am ocupat cu realizarea de continut si grafica pentru social media, campanii de Facebook Ads, web development si altele.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.