Cum sa ai succes in ceea ce faci – George Ginghina

Cum sa ai succes in ceea ce faci

Succesul este un concept relativ; pentru fiecare dintre noi poate avea diverse semnificatii. Pentru unii reprezinta satisfactie pe plan personal (o relatie stabila, o familie, un copil, etc.), pentru mine cel mai important lucru este cariera. Am avantajul sa lucrez intr-o industrie care in urma cu 10 ani nu exista, o industrie creativa, una aflata in continua dezvoltare. Dar totusi, prima intrebare pe care trebuie sa ti-o pui este: Oare imi place?

Daca raspunsul nu este unul pozitiv lucrurile sunt clare: trebuie sa te reorientezi! Cauta un domeniu despre care sa iti faca placere atunci cand discuti, unul in care sa te apuci de treaba cu zambetul pe buze, unul in care implinirea ta profesionala sa nu fie doar o iluzie.

Natura meseriei pe care am ales-o implica participarea la diverse evenimente related cu domeniul in care lucrez. Astfel ajung sa intalnesc o multime de oameni care, surprinzator, ajung sa imi puna aceeasi intrebare: Cum ai ajuns sa ai succes?

Nu ma intelegeti gresit, fara falsa modestie declar cu mana pe inima ca nu ma consider o persoana de succes. Da, poate ca am realizat mai multe lucruri decat multi dintre cei care in momentul de fata au 20 de ani, dar oare totul se rezuma la asta? Parerea mea este ca nu. Din punctul meu de vedere, fericirea ta profesionala depinde de un singur lucru: placerea de a practica meseria pe care ai ales-o.

Faptul ca imi iubesc meseria reprezinta un lux pe care nu oricine si-l permite. Sa fim seriosi, cati dintre voi nu ati auzit prieteni, rude, etc. plangandu-se de “job-ul de cacat” pe care il au? Principiul dupa care ma ghidez este simplu: Fac ce imi place si imi place ceea ce fac.

Orice tanar absolvent de liceu din ziua de astazi este complesit de optiuni iar asta o spun prin prisma experientelor personale. Multi cer pareri, multi vor sfaturi insa nu multi isi pun intrebarea: Oare mi-ar placea? De asemenea, multi parinti isi imping odraslele spre job-uri tipice gen doctor, avocat, etc. (si ai mei au facut-o atunci cand a fost cazul) insa depinde numai de tine daca faci ce zice mama si tata sau daca faci ceea ce-ti doresti cu cu adevarat.

Totusi, nu este suficient sa-ti placa ceea ce faci. De foarte multe ori am fost pus in pozitia in care sa sacrific timp liber, iesiri in oras, beri cu prietenii, intalniri cu fete, etc. doar pentru a realiza ceea ce mi-am dorit. Succesul implica FOARTE multa munca, dedicare si consecventa. Nimeni nu te va plati sa stai degeaba, asta e clar!

Multi dintre voi isi doresc sa aiba succes insa nu toti il veti si obtine. 95% din populatie prefera sa doarma, sa se distreze, sa iasa in oras, etc. in loc sa munceasca pentru a-si indeplini visul. Daca vrei sa ai succes toate resursele pe care le ai (timp, bani, etc.) trebuie investite in viitorul tau. Nu multi sunt dispusi sa isi asume acest risc. Nu multi sunt de acord cu ideea ca daca incep astazi peste un an, doi, trei, vor ajunge acolo unde isi doresc.

Weekend-ul trecut, unul dintre verii mei de la Gura Humorului a avut botezul fiicei sale. Desi mi-ar fi placut foarte mult sa merg, sa-l felicit, sa-mi cunosc nepoata, am fost nevoit sa raman in Iasi. De ce? Pentru 3 intalniri cu potentiali clienti, pentru 5 teleconferinte, pentru a ma achita de sarcinile de la servici si asa mai departe. Am decis sa refuz o excursie acasa si o seara de distractie din dorinta de a reusi sa ajung acolo unde imi doresc. Cati dintre voi ati fi fost dispusi sa faceti asta?

Ca sa fac un scurt rezumat, tot articolul de fata are 3 cuvinte cheie: placere, dedicare, consecventa. Iti place? Te dedici? Esti consecvent? Te asigur ca la un moment dat (mai devreme sau mai tarziu) vei deveni o persoana de succes.

George Ginghina, 25 de ani, din Iasi dar recent mutat in Bucuresti. Pe parcursul ultimilor 10 ani m-am ocupat cu realizarea de continut si grafica pentru social media, campanii de Facebook Ads, web development si altele.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.