Creditele nebancare sunt acordate rapid – George Ginghina

Creditele nebancare sunt acordate rapid

In urma articolului pe care l-am redactat ieri am purtat o discutie cu Adrian, un fost coleg de breasla si amic de-am meu, despre creditele bancare si cele nebancare. Intrucat informatia din articolul anterior nu era completa, am decis sa scriu un nou articol prin intermediul caruia sa stabilim cele mai importante aspecte ce fac diferenta intre cele doua.

In primul rand, un credit nebancar (de la unul dintre comerciantii autorizati, gen VivaCredit, etc.) este acordat mult mai usor si rapid decat un credit bancar. Daca in cazul primului nu ai nevoie decat de o copie dupa buletin, o adeverinta de salariat si un extras de cont a unui cont pe care il ai in banca, sa obtii un credit bancar nu este nici pe departe la fel de simplu. Prima diferenta importanta: birocratia!

In al doilea rand, orice credit nebancar este acordat rapid, in maximum 48 de ore de la depunerea documentatiei. Un credit bancar, indiferent de cat de rapid se misca “tanti” de la ghiseu, nu va fi acordat niciodata in mai putin de 3-5 zile lucratoare.

In al treilea rand, FOARTE IMPORTANT, suma maxima ce poate fi imprumutata in cazul unui credit nebancar este in jur de 1.500 RON. In cazul unui credit bancar, chiar si daca vorbim de unul pentru nevoie personale, se pot imprumuta si 10.000 RON sau mai mult, asta in functie de venitul lunar pe care il ai.

Creditul bancar reprezinta, de asemenea, un risc mult, mult mai mare decat cel nebancar. In cazul celui din urma, daca nu ai posibilitatea de a plati, in general va trebui sa achiti penalizari de 1-1.5% per zi de intarziere. Cand vorbim de creditele bancare, pentru neplata ratei in timp util vei fi reclamat la biroul de credite iar la 3 sau 5 rate neplatite (nu sunt sigur) ti se va confisca bunul cu care ai girat.

Sper ca acum lucrurile sunt mai clare pentru toata lumea…

 

 

 

George Ginghina, 25 de ani, din Iasi dar recent mutat in Bucuresti. Pe parcursul ultimilor 10 ani m-am ocupat cu realizarea de continut si grafica pentru social media, campanii de Facebook Ads, web development si altele.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.