Credit doar cu buletinul? – George Ginghina

Credit doar cu buletinul?

As incepe acest articol prin a mentiona ca nu sunt si nu am fost niciodata fanul bancilor. Primul cont mi l-am facut in jurul varstei de 18 ani si asta doar datorita faptului ca aveam nevoie de un card cu care sa platesc anumite servicii pe internet (domenii, hosting, etc.) Pana in momentul de fata am avut la BRD, Raiffeisen si UniCredit.

Long story short, cei de la BRD au prostul obicei de a-si pune interesele financiare inainte de nevoile, dorintele si posibilitatile clientului. Multi stiu asta, multi au patit-o, inclusiv eu. Tin minte ca aveam cont de elev (chipurile 0% comisioane) iar in momentul in care m-am dus sa il inchid m-am trezit dator cu aproximativ 70 RON, naiba stie de unde. Cei de la Raiffeisen nu sunt tocmai responsivi comparativ cu competitorii lor cand vine vorba de suport. Cu cei de la UniCredit inca n-am patit nimic nasol dar sincer ma astept oricand la orice…

Asadar, prin prisma experientelor mele, daca as avea nevoie de un credit nu as apela la banci. Stim cu totii, rapiditatea este cuvantul de baza, iar cand o tranzactie dintr-o banca in alta dureaza in general 24 de ore tind sa cred ca numai birocratia pentru un credit se intinde pe 2-3 zile lucratoare.

Mai mult, exista situatii in care pur si simplu ai nevoie sa pui mana pe niste bani urgent si nu ai 2 zile la dispozitie. La cine apelezi? La banci? Nu, la familie, prieteni, cunostinte, sau, in ultima instanta, la un amanet. In cazurile anterior mentionate macar ai certitudinea ca primesti banii in secunda doi, nu peste 5 zile lucratoare.

Recent, am vazut ca au aparut fel de fel de servicii de credite rapide. Chipurile, nu ai nevoie decat de un buletin si (ma gandesc) o adeverinta de salariat sau macar niste bilanturi de pe un PFA / S.R.L. care iti apartine. A incercat cineva astfel de servicii pana acum? Ce experienta ati avut?

George Ginghina, 25 de ani, din Iasi dar recent mutat in Bucuresti. Pe parcursul ultimilor 10 ani m-am ocupat cu realizarea de continut si grafica pentru social media, campanii de Facebook Ads, web development si altele.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.