Cosuri cu cadouri? – George Ginghina

Cosuri cu cadouri?

Discutam in cursul zilei de ieri cu unul dintre colaboratorii mei despre cosuri cu cadouri. El imi spunea ca e o idee buna, frumoasa, extrem de utila perioadei sarbatorilor, etc. Eu spuneam ca nu mi se pare viabila, ca nu poate fi validata, ca este pur sezoniera, si ca nu exista suficienta piata in Romania pentru asa ceva. Ei bine, cu toata sinceritatea, m-am inselat… intr-o privinta, nu in totalitate.

Cu o simpla cautare pe Google a termenului “cosuri cadouri craciun” am descoperit o gramada de magazine online care comercializeaza astfel de produse. Nu stiu nici un antreprenor roman sau international care sa investeasca intr-un business ce nu genereaza profit, ceea ce imi spune ca si aceste magazine isi sustin intr-un fel sau altul cheltuielile. Piata, din moment ce exista si sunt profitabile, cu siguranta este. Insa daca vorbim de viabilitate, de validitate, etc. lucrurile stau complet diferit.

Avem o informatie: se poate genera profit din astfel de business-uri. Intrebarea e cat? N-am reusit sa gasesc statistici in acest sens si nici nu pot sa imi dau seama daca astfel de magazine sunt sustenabile in proportie de 100% din ceea ce produc ele si nu din investitii externe. Cosurile cu cadouri, in sine, reprezinta o idee buna si viabila. Simplu, rapid, direct, usor de procurat, fara batai de cap, etc. Merge sa iei cate 5 din alea si sa le imparti pe la familie de Paste, de Craciun, etc.

Cu toate astea, in timpul anului ce faci? Stai si speri la o comanda? Visezi ca poate aterizeaza vreun aiurit la tine pe site care are de cumparat un cadou usor si rapid? Nu-mi gasesc raspunsurile la aceste intrebari. Poate cineva cu mai multa experienta imi elucideaza misterul.

Astept comentarii mai jos!

 

George Ginghina, 25 de ani, din Iasi dar recent mutat in Bucuresti. Pe parcursul ultimilor 10 ani m-am ocupat cu realizarea de continut si grafica pentru social media, campanii de Facebook Ads, web development si altele.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.