Ce mi-ar placea sa fac la batranete – George Ginghina

Ce mi-ar placea sa fac la batranete

Desi am doar 20 de ani si o intreaga viata inainte, de multe ori am incercat sa imi imaginez cum as arata sau cu ce m-as ocupa la batranete. N-am gasit foarte multe raspunsuri insa un lucru il stiu cu certitudine: mi-ar placea sa am o masina veche la care sa lucrez. Modelul preferat? Ford Mustang GT, varianta din 1968.

Pacat ca in Romania aceasta cultura nu este tocmai populara. Da, am vazut si eu nenumarati mosnegi prin Iasi care, dimineata de dimineata, mustruluiau de zor la cate un model antic de Dacie. Problema este ca oamenii aia nu isi reparau masinile respective de placere, ci din necesitate. Eu, pe de alta parte, mi-ar placea sa ma inconjor de prieteni, sa lucram la masina / masini impreuna, etc.

Chiar zilele trecute discutam cu un prieten mecanic despre treaba asta. Omul are propriul garaj undeva in Iasi deci mare parte din zi si-o petrece printre masini. Am incercat sa-i sugerez cat se poate de subtil faptul ca ar trebui sa ne strangem vreo 2-3, sa punem mana de la mana si sa cumparam o masina veche la care sa lucram pe parcursul acestei veri. I-a placut ideea insa mi-a explicat ca, din anumite puncte de vedere, nu este realizabila.

De exemplu, daca alegi o masina foarte veche (gen Mustang-ul visurilor mele) ai 99% sanse sa nu o poti restaora la starea initiala. De ce? Pentru ca piesele care tie iti lipsesc pur si simplu nu se mai comercializeaza. Evident, se pot face inlocuiri, se pot folosi piese Volkswagen sau piese Peugeot pentru a le tine locul celor initiale, insa nu e acelasi lucru si pot aparea incompatibilitati care sa genereze defectiuni mult mai grave.

Totusi, satisfactia pe care o ai cand conduci o astfel de minunatie (asta mai ales cand stii ca tu esti autorul operei) nu cred ca poate fi egalata de nimic altceva!

George Ginghina, 25 de ani, din Iasi dar recent mutat in Bucuresti. Pe parcursul ultimilor 10 ani m-am ocupat cu realizarea de continut si grafica pentru social media, campanii de Facebook Ads, web development si altele.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.