Cat Music wisdom! – George Ginghina

Cat Music wisdom!

Chiar daca activitatea mea de DJ este la pamant (si probabil ca acolo va si ramane), tin sa precizez ca inca imi place sa verific, din cand in cand, industria muzicala romaneasca. De obicei, sunt la curent cu tot ce inseamna stiri, single-uri, videoclipuri, etc. mai ales datorita faptului ca inca detin parte din highsound.ro si ca intra, cumva, in atributiile mele sa tin un ochi si pe concurenta. Cu toate astea, ma declar mai interesat de practicile in materie de social media ale caselor de discuri autohtone…

Si cum casele de discuri romanesti se axeaza, in principal, pe promovare prin intermediul YouTube, am decis ca ar fi bine sa ma abonez atat la Cat Music cat si la Roton, MediaPro Music, RedClover Media, OkapiSound sau Facem Records. De fiecare data cand baietii uploadeaza cate ceva nou, eu sunt unul dintre primii anuntati!

Dar astazi vorbim despre Cat Music si despre decizia lor de a muta intro-ul extrem de annoying cu logo-ul de la inceputul video-urilor la sfarsitul acestora. Din punctul meu de vedere, miscarea este mai mult decat inteligenta, mai ales in cazul in care, pe mine cel putin, ma enerva teribil sa vad mata aia la inceputul fiecarei piese.

Insa cum Cat Music a fost un adevarat trend setter in ceea ce priveste promovarea prin social media atunci cand vine vorba de muzica, Roton si celelalte case de discuri mentionate anterior (cu exceptia Okapi si Facem Records) au copiat, de-a lungul timpului, mai orice miscare facuta de catre acestia. Acum insa vad ca baietii de la Cat Music au transformat intro-ul in outro si ca nimeni nu i-a copiat. Avand in vedere ca in comentariile de pe YouTube feedback-ul este, evident, pozitiv, ma mir cum de ceilalti nu au decis sa faca aceeasi miscare.

Oare ar fi fost putin cam evident?

George Ginghina, 25 de ani, din Iasi dar recent mutat in Bucuresti. Pe parcursul ultimilor 10 ani m-am ocupat cu realizarea de continut si grafica pentru social media, campanii de Facebook Ads, web development si altele.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.