Care e diferenta intre un fier de calcat si o statie de calcat rufe? – George Ginghina

Care e diferenta intre un fier de calcat si o statie de calcat rufe?

In viitorul apropiat fac pasul cel mare: parasesc definitiv casa parinteasca si ma mut de tot din oras. Ma asteapta foarte multe provocari, iar una dintre cele mai mari va fi, fara indoiala, sa locuiesc singur. Am mai avut o perioada prin 2013, cand am facut asta pe parcursul Erasmusului din Italia insa atunci stiam cu certitudine ca ma voi intoarce. In situatia de fata, nu mai e cazul.

Din acest motiv incep sa ma interesez din ce in ce mai mult in legatura cu diverse produse de care voi avea fara indoiala nevoie atunci cand ma voi muta: masina de spalat rufe, fier de calcat, aspirator, etc. Deja incep, cat de cat, sa ma uit prin magazine dupa modelele pe care le consider interesante, dupa preturi, oferte, etc.

Ca uneori sunt bagat in ceata total, asta o recunosc… De exemplu ieri am fost la Flanco sa ma uit dupa un fier de calcat. Intrucat nu vazusem modelul pe care il gasisem eu pe net in urma cu cateva zile, am decis sa apelez la ajutorul unui angajat. Omul ma intreaba foarte senin: fier de calcat sau statie de calcat?

Pana la momentul respectiv, habar nu aveam ce e aia o statie de calcat. Dar ghiciti ce? Exista un site care iti explica (statiedecalcat.ro) ca la prosti.

Fierul de calcat are o serie de avantaje (e mai ieftin, ocupa mai putin spatiu, etc.) si de dezavantaje (e mai greu, nu poti calca vertical cu el, etc.). Statia de calcat, evident, si ea are avantaje (genereaza aburi puternici, poate fi folosita vertical, are indicator special care iti spune ce temperatura are aburul, e mai usoara intrucat are rezervorul de apa separat, etc.) si dezavantaje (e mai scumpa, ocupa mai mult spatiu, consuma mai mult curent electric decat un fier de calcat obisnuit, etc.).

Recunoasteti ca v-am bagat si pe voi in ceata macar putin?

Ca sa concluzionez, pana la urma fiecare isi ia ceea ce crede de cuviinta… sau mai bine zis, ceea ce are nevoie. Eu momentan cred ca voi ramane la un fier de calcat obisnuit, dar recunosc ca am macar curiozitatea de a incerca o statie de calcat undeva.

George Ginghina, 25 de ani, din Iasi dar recent mutat in Bucuresti. Pe parcursul ultimilor 10 ani m-am ocupat cu realizarea de continut si grafica pentru social media, campanii de Facebook Ads, web development si altele.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.