Cand, unde si cum lucrez – George Ginghina

Cand, unde si cum lucrez

Daca ieri v-am povestit despre biroul meu ideal (care in momentul de fata este doar un vis) astazi am decis sa revenim cu picioarele pe pamant, si sa va povestesc cand, unde si cum lucrez eu. Teoretic, nu ma pot numi freelancer, mai ales in cazul in care singur singurel am pus pe picioare un brand (si anume No name available) care practic, ma recomanda. Multumesc lui Dumnezeu ca treaba merge, ca am timp sa ma ocup de comenzi si ca reusesc sa obtin un venit propriu la varsta pe care o am. Multi considera ca acesta este un lucru iesit din comun pentru tinerii din ziua de astazi, eu cred ca prin munca, daruire si putin noroc, poti ajunge sa obtii mai devreme sau mai tarziu, cam tot ceea ce doresti. Primul pas este sa-ti pui ordine in viata, sa stabilesti niste prioritati, sa te tii de treaba, si sa rezisti la anumite tentatii. Exista momente cand trebuie sa renunti la o iesire cu baietii, la o intalnire cu iubita, etc. si sa te concentrezi pe ceea ce ai de facut la “servici”.

Acum, ca sa va spun sincer, domeniul in care lucrez nu este unul deosebit de banos, insa totusi acceptabil pentru un student ce are nevoie de ceva bani de buzunar in plus. In cazul in care pui pasiune in tot ceea ce faci, cum fac eu, vei ajunge la concluzia ca e mai bine sa te implici si sa consumi resurse, timp liber, etc. pentru a obtine ceea ce doresti. Fiecare dintre noi are un scop in viata, insa doar unii ajung sa il si atinga, indiferent ca acest lucru se intampla mai devreme sau mai tarziu.

Sunt student, am zis-o si mai devreme. Asta inseamna ca nu am un program bine definit, si ca, probabil, nu as putea sa ma tin de un job de la 9 la 5. Mai mult ca sigur as fi dat afara inca din primele saptamani, mai ales in cazul in care consecventa nu este una dintre marile mele calitati. Cu toate astea, avantajul meu este ca pot lucra de oriunde, cand am eu chef.

Unul dintre locurile mele preferate, in care ma duc, de obicei, special pentru a lucra, este chiar cafeneaua Time Out, din Iasi. Nu stiu sigur, mi-e lene sa caut, insa cred ca am mai povestit intr-un articol anterior despre ea. Mi se pare un mediu foarte misto, linistit, cu muzica buna si companie de calitate. Personalul este foarte dragut, preturile sunt acceptabile (dar nu pe buzunarul oricui!) drept pentru care mediul se arata a fi mai mult decat prietenos si propice efortului pe care il depun.

Problema timpului, dupa cum am precizat si intr-un paragraf anterior, exista in functie de programul de la facultate. Evident, cursurile reprezinta principala mea prioritate, job-ul aflandu-se pe plan secundar, si ocupand strict din timpul meu liber. Cum lucrez? Singur! Nu imi place sa am prieteni sau cunostinte prin preajma, pentru simplul motiv ca sunt distras si ca nu imi pot face treaba asa cum trebuie. Scopul meu este sa-mi fac clientul fericit, 100% multumit de serviciile pe care le ofer. Ma bucur ca acest lucru se intampla in 99% din cazuri.

In final, va spun sincer ca ma astept sa-mi sariti in cap pentru ca fac reclama, si alte besedii de genul. Mi se pare o tampenie! Tin sa precizez ca acest articol nu a fost comandat sau platit de nimeni (drept pentru care, dupa cum puteti vedea, nici nu include link-uri sau alte chestii de genul) si ca imi place sa promovez initiativele pe care le apreciez.

George Ginghina, 25 de ani, din Iasi dar recent mutat in Bucuresti. Pe parcursul ultimilor 10 ani m-am ocupat cu realizarea de continut si grafica pentru social media, campanii de Facebook Ads, web development si altele.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.