Biziday, alerta fake si reactia lui Moise Guran – George Ginghina

Biziday, alerta fake si reactia lui Moise Guran

Am instalat aplicatia Biziday inca de cand a aparut. De ce? Din cauza lui Moise Guran. Sincer, il apreciez pe om pentru tot ceea ce face. Mi se pare unul dintre cei mai buni jurnalisti romani si consider ca are “talentul” (daca poate fi numit asa) de a explica termeni si proceduri complicate pe intelesul tuturor.

De ce am instalat Biziday? Pentru ca sunt mare consumator de presa si imi doream de mult sa citesc o publicatie fara gunoi, fara click bait, etc. Biziday nu e o publicatie ci un agregator de stiri, in sensul ca aduna articole decente, pur informationale, de pe Adevarul, Digi24, etc. si le afiseaza in interfata aplicatiei cu link catre publicatia din care provin. Articolele, teoretic, sunt verificate de echipa lui Moise Guran si ulterior trimise catre public.

Aplicatia Biziday avea incorporata si o alerta de cutremur, care pe 3.03.2017 s-a declansat si a instalat panica in randul utilizatorilor aplicatiei. Mai multe detalii despre ce s-a intamplat puteti gasi aici.

Long story short, alerta de cutremur n-a fost ceea ce parea a fi ci doar o alerta importanta, semnalata cu rosu, trimisa de catre un tert individ. In urma acestui incident, Moise Guran a decis sa elimine aceasta functie din aplicatie. De ce? Mai multe explicatii aici.

Moise Guran a declarat ca acest incident i-a afectat grav credibilitatea. Multi dintre cei ce au reactionat la aceasta stire i-au dat dreptate. Eu sincer, nu pot sa fac asta.

Moise Guran si-a construit credibilitatea de om si jurnalist de-a lungul multor ani. Asta inseamna multe ore de munca, multe emisiuni la TV, multe ore de emisie la radio, etc. Faptul ca a incercat sa abordeze si online-ul pentru a micsora distanta dintre publicul tanar si echipa sa de redactie este de apreciat. Faptul ca aplicatia sa a dat gres o data este absolut ok. Banuiesc ca sunteti de acord cu mine cand spun ca nu exista aplicatie perfecta… pana si cea de la Facebook in care s-a investit o suma uriasa de bani inca mai are bug-uri.

A fost o mica gafa, sunt de acord cu treaba asta, insa eu personal n-as fi mers atat de departe incat sa elimin aceasta functie. Era un feature foarte bun care, pentru infrastructura pe care o avem in Romania, promitea putin mai mult decat putea face. Cred ca fiecare dintre noi s-a gandit, in momentul in care a instalat aplicatia Biziday, ca vor mai exista atat erori cat si alerte false. As indrazni sa zic ca ne-am asumat asta de la bun inceput.

Concluzionez si spun ca in ceea ce ma priveste, credibilitatea lui Moise Guran nu a fost afectata absolut deloc. Biziday este un efort de echipa. Biziday este un produs tehnologic realizat de oameni. Oamenii mai si gresesc… Nu-i ok sa dam in cap pentru treaba asta!

George Ginghina, 25 de ani, din Iasi dar recent mutat in Bucuresti. Pe parcursul ultimilor 10 ani m-am ocupat cu realizarea de continut si grafica pentru social media, campanii de Facebook Ads, web development si altele.

1 comments On Biziday, alerta fake si reactia lui Moise Guran

  • Mie imi pare ca a sarit un pic calul in ultima vreme. De urmarit oricum nu o mai faceam, aplicatia o aveam instalata, dar… a zburat dupa cutremur. Nu, n-am reactionat la cutremur, dar… sa se joace in felul asta…

Leave a reply:

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.