Beneficiile masajului pentru sanatatea ta fizica si mentala – George Ginghina

Beneficiile masajului pentru sanatatea ta fizica si mentala

Masajul este, in ziua de astazi, una dintre cele mai des intalnite metode de relaxare in randul tuturor. Te doare spatele? Masajul ajuta. Esti incordat? Masajul ajuta. Vrei doar sa te linistesti si sa scapi de tot stresul pe care l-ai acumulat pe parcursul zilei? Ghici ce? Masajul ajuta si in acest context!

Ceea ce trebuie sa intelegem noi este ca masajul nu reprezinta vreun tratament miraculos care te scapa de, vorba domnului de la Iasi, “tătii bolilii”. Masajul, cel mult, are rolul de a ameliora anumite afectiuni, nicidecum de a le trata in totalitate.

Evident, in functie de tehnica aplicata, exista mai multe tipuri de masaj: masaj de relaxare, masajul capilar, masaj facial, masaj lombar, masaj terapeutic, masaj sportiv, etc. Pe majoritatea dintre cele mentionate anterior (cu exceptia celui facial) le-am si incercat. In cazul meu cel putin, pot spune cu mana pe inima ca au functionat si chiar am obtinut ceea ce cautam.

In ultima vreme au aparut tot mai multe saloane de masaj, centre SPA, etc. care ofera astfel de servicii. Ba chiar mai mult, in capitala exista si un anumit trend de a-ti “rezerva” un maseur personal care sa vina si sa iti asigure astfel de servicii la domiciliu.

Evident, exista si alte tipuri de masaj, mai neortodoxe sa le zicem asa, cum ar fi masaj tantra Bucuresti sau masaj oriental erotic despre care insa, nu vom detalia in cadrul acestui articol.

Foarte important de retinut ar mai fi si faptul ca un maseur care nu are studii dedicate in acest domeniu va poate provoca mai mult rau decat bine, asta doar datorita faptului ca exista zone pe corpul uman ce trebuie evitate si nu este indicat sa fie masate.

Pe de alta parte insa, va pot spune ca, din experientele cunoscutilor mei, masajul chiar a dat rezultate. Am pe cineva care se plangea in mod constant de dureri de spate si i s-a recomandat sa inceapa o astfel de terapie, prin masaj. Dupa cum mentiona respectiva persoana, rezultatele intr-adevar nu s-au vazut inca de la prima sedinta si sunt necesare minim 2-3 sedinte pe saptamana timp de o perioada mai indelungata pentru a observa beneficiile.

Dar cu toate astea, dupa aproximativ o luna, durerile de spate au inceput sa dispara in mare parte a timpului, iar atunci cand reapareau erau, in orice caz suportabile.

As vrea ca acest articol sa constituie un subiect de discutie si sa imi povestiti si voi, mai jos, in comentarii, daca ati apelat vreodata la astfel de tehnici si ce fel de rezultate ati obtinut. Cine stie, poate dezbatem acest subiect intr-un mod constructiv si reusim sa aflam unii de la altii de un tip de masaj nou, inovativ, de un centru de SPA care ofera astfel de servicii la un raport pret / calitate foarte bun sau chiar de o persoana care se ocupa cu asa ceva si este foarte bun in ceea ce face.

Ah si inca un lucru: este dovedit clinic ca masajul are efecte chiar si in ceea ce priveste calitatea somnului, deci daca aveti probleme din acest punct de vedere, sau chiar insomnii, ati putea incerca si aceasta varianta si sa impartasiti rezultatele si cu noi!

 

George Ginghina, 25 de ani, din Iasi dar recent mutat in Bucuresti. Pe parcursul ultimilor 10 ani m-am ocupat cu realizarea de continut si grafica pentru social media, campanii de Facebook Ads, web development si altele.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.