Avem cafenea da' n-avem Wi-Fi! – George Ginghina

Avem cafenea da’ n-avem Wi-Fi!

Sunt un norocos; natura job-ului imi permite sa lucrez de oriunde. Indiferent ca sunt acasa, la birou, pe o plaja sau pe un vas de croaziera, eu imi pot face treaba si task-urile zilnice cu conditia sa am o conexiune stabila la internet si o priza la care sa imi incarc laptop-ul. In momentul in care aceste doua conditii sunt indeplinite, toata lumea este fericita: eu pentru ca imi pot desfasura activitatea de oriunde, clientii mei pentru ca ma pot contacta si pentru ca putem colabora chiar si atunci cand sunt plecat din localitate.

Fiind in acelasi timp si student, a trebuit sa gasesc o modalitate de a avea permanent la mine un mini-birou portabil. Am, deci, o geanta, un laptop, un incarcator, un mouse, un caiet, cateva pixuri, token-ul de internet banking and many others permanent la mine. Ma gandesc sa imi iau o noua baterie laptop; viata celei pe care o folosesc acum se cam apropie de sfarsit.

Cum permanent incerc sa ma impart intre job si universitate, lucrurile tind sa devina dificile, chiar imposibile uneori. Am totusi o solutie: lucrez din cafenele iar orasul in care locuiesc se bucura din plin de astfel de localuri. Problema care este? Ca nu multe cafenele au Wi-Fi functional. De asemenea, nu sunt multe cafenele care sa fie dotate cu prize la discretie.

Acum 20 de minute am ajuns in Madison, in Palas. Ca de obicei, m-am asezat la o masa, am verificat sa aiba priza ca sa-mi pot pune al meu incarcator laptop in functiune, mi-am deschis calculatorul si am incercat sa ma conectez la Wi-Fi. Ce sa vezi? Wi-Fi-ul nu functioneaza.

Pentru mine asta nu e o problema foarte mare. Fiind mereu pe fuga, am GB de internet pe telefon cat sa-mi ajunga in orice situatie. Portable Hotspot, problema rezolvata!

Dar asta totusi ma intriga! Pai cum tata?! Bagi sute de mii de euro intr-o cafenea dar nu esti in stare sa cumperi un router Wi-Fi si un abonament decent la internet? Cum vine asta?!

Sper din tot sufletul ca cineva din staff-ul Madison sa citeasca articolul de fata si sa ia masurile de rigoare. Ah si inca o chestie! In Gura Humorului, orasul meu de bastina ca sa zic asa, este o antena plasata strategic pe primarie care ofera Wi-Fi gratuit tuturor celor pe o raza de 5 km. Mai mult, pana si bunicul meu de la Gura Humorului (pe care il si salut cu aceasta ocazie!) are Wi-Fi si internet de mare viteza in casa.

Concluzia? In Gura Humorului se poate. In centrul Iasiului… nu.

George Ginghina, 25 de ani, din Iasi dar recent mutat in Bucuresti. Pe parcursul ultimilor 10 ani m-am ocupat cu realizarea de continut si grafica pentru social media, campanii de Facebook Ads, web development si altele.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.