Adrian Rus (Academia Catavencu) nu are chef sa plateasca salarii – George Ginghina

Adrian Rus (Academia Catavencu) nu are chef sa plateasca salarii

Daca in urma cu cateva ore ma pregateam sa laud Academia Catavencu datorita lui Gabriel Tudor si a sectiunii “Muze care dau din buze” (care apropo, chiar m-a distrat timp de cateva minute bune), acum nu pot decat sa ma bucur ca nu am facut-o. De ce? Pentru ca tocmai ce am dat peste acest articol in Pagina de Media si chiar mi-ar placea sa dezbat putin subiectul.

Ca sa-i punem la curent si pe cei care n-au avut chef sa dea click, directorul Academiei Catavencu si-a informat fostii angajati ca nu va achita salariile restante pe ultimele 3 luni. Motivul invocat de catre Adrian Rus este ca decizia sa  „nu constituie un abuz, ci o atitudine comerciala rezultata din nerecunoașterea valorii prestației”. Cu alte cuvinte, Rus le transmite redactorilor ca-s prosti, ca n-au produs bani si deci ca nu ii va plati.

Continuarea declaratiei, din punctul meu de vedere, este absolut hilara.

Acelasi domn Rus sustine ulterior ca angajatii sai au utilizat pagina de Facebook a cotidianului in mod nepermis (as fi curios sa aflu cine si de ce le-a permis accesul inca de la bun inceput), asta in contradictie cu interesele Academiei. Refuzul platilor cica ar reprezenta o compensare partiala a prejudiciului de imagine adus.

Hop asa, stati putin! Pai cum adica? Prima data a dat-o pe aia cu “nu e abuz, e atitudine comerciala” (asta desi redactorii se angajeaza pe baza unui contract, nicidecum pe baza unei “atitudini comerciale”), dupa s-a razgandit; tot angajatii sunt de vina dar asta pentru ca au (cel mai probabil), folosit, publicat continut si intretinut respectiva pagina de Facebook. Acum am ajuns la prejudiciu de imagine? De unde si pana unde?!

Sa inteleg ca tot circul asta din ultimele zile nu reprezinta un prejudiciu de imagine? Ca daca nu mai raman doua variante mari si late: o tehnica jegoasa de guerilla marketing sau o gluma proasta.

Sursa.

George Ginghina, 25 de ani, din Iasi dar recent mutat in Bucuresti. Pe parcursul ultimilor 10 ani m-am ocupat cu realizarea de continut si grafica pentru social media, campanii de Facebook Ads, web development si altele.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.