5 motive pentru care imi place Spotify – George Ginghina

5 motive pentru care imi place Spotify

Pe data de 12 martie 2018 Spotify se lansa si in Romania. Am fost foarte incantat! Atat de incantat incat in ziua lansarii mi-am facut cont si mi-am activat subscription-ul premium, mai ales ca mi s-a oferit si un free trial de o luna.

Zilele trecute insa, am primit un mail cum ca mai am doar 7 zile pana imi expira si ca daca mai vreau sa beneficiez de Spotify Premium, ar trebui sa il prelungesc. Am ales sa o fac iar in articolul de mai jos va voi explica si de ce.

In primul rand, Spotify, in Romania, costa doar 5 EUR lunar. Asta, la cursul de astazi, inseamna 23.30 RON. Practic, platesti lunar 23.30 RON pentru acces la o baza de date cu peste 35.000.000 de piese, de care poti beneficia oriunde.

1. Spotify merge si offline

Intradevar, Spotify are o optiune prin care iti downloadeaza toate piesele din Library-ul tau atat in calculator cat si in telefon sau unde vrei tu. Imi place foarte mult ca se sincronizeaza automat si ca nu necesita implicare aproape deloc din partea ta. Basically, tot ceea ce trebuie sa faci este sa iti creezi o librarie cu piesele tale preferate.

2. Daily Mix

Daily Mix este o functie prin care Spotify iti genereaza un numar de 2-3-4 playlist-uri in functie de cata si ce muzica asculti in fiecare zi. Algoritmul este destul de destept, drept pentru care recunosc ca am si gasit multe piese sau artisti similari cu ceea ce ascult eu, de care habar nu aveam ca exista.

3. Charts, Playlists & Podcasts

Fiecare tara in care Spotify este disponibil apare la categoria “Charts” cu top 50 cele mai ascultate melodii de catre userii din aceasta tara. Desi majoritatea topurilor sunt aproximativ identice (in ideea ca regasim in mai toate hiturile artistilor “mari” din State). Playlists banuiesc ca se autodescrie mai mult decat as putea sa o fac eu iar la Podcasts nu am decat o singura obiectie: Nu gasim “Intre Showuri” sau “ceva marunt”.

4. Redescoperi piese care iti placeau dar le-ai uitat

Asa am ajuns eu sa redescopar R. Kelly – Ignition, Snoop Dogg – Never have to worry sau NSYNC – Bye, bye, bye. All in all, e o experienta foarte placuta cand asociezi o anumita piesa un moment din viata ta sau un sentiment.

5. Artistii romani sunt si ei prezenti pe Spotify

Desi recunosc ca nu ma asteptam, am gasit super multa muzica romaneasca pe Spotify, atat veche cat si noua si consinder ca este mai mult decat normal sa sustinem productia romaneasca prin plata unui subscription lunar absolut infim.

George Ginghina, 25 de ani, din Iasi dar recent mutat in Bucuresti. Pe parcursul ultimilor 10 ani m-am ocupat cu realizarea de continut si grafica pentru social media, campanii de Facebook Ads, web development si altele.

3 comments On 5 motive pentru care imi place Spotify

Leave a reply:

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.