5 metode de promovare pe Instagram – George Ginghina

5 metode de promovare pe Instagram

Reteaua de socializare Instagaram a crescut tot mai mult in popularitate pe parcursul ultimilor ani. Pentru noi, marketerii, asta nu poate fi decat o veste buna: avem inca o platforma prin intermediul careia sa ne promovam produsele sau serviciile. Pentru advertiseri este o veste si mai buna! In functie de segmentul de varsta vizat, promovarea pe Instagram poate fi un adevarat game changer.

Si daca tot am vorbit despre importanta Instagram-ului in marketingul online, haideti sa vedem cum ne putem imbunatati expunerea contului sau a postarilor.

1. Testeaza hashtag-uri si compara rezultatele

Hashtag-urile sunt, probabil, cea mai eficienta metoda prin care poti atrage like-uri si followeri (deci engagement) pe Instagram. Din punctul meu de vedere, fiecare poza ar trebui sa contina intre 3 si 5 hashtaguri relevante. Analizati fiecare postare si observati cum au influentat hastagurile numarul de like-uri sau chiar vizitele catre site.

2. Publica continut in mod constant

Asa cum am invatatĀ  deja de ceva ani, CONTENT IS KING. Publicati continut in mod constant dar aveti grija sa nu ajungeti in extrema cealalta, cand devine deranjant. Din punctul meu de vedere, cam de atatea ori ar trebui sa postezi:

  • 1 postare pe zi – daca folosesti Instagram in scop informativ pentru audienta ta;
  • 3 postari pe zi – daca folosesti Instagram pentru a-ti promova un produs sau serviciu;
  • 5 postari pe zi – daca vrei sa folosesti Instagram pentru a-ti promova brandul intr-un mod agresiv;

Orice trece de 5 postari pe zi din punctul meu de vedere este spam.

3. Gaseste intervalul orar optim la care sa postezi

Instagram beneficiaza de asazisele Business Profiles. Daca nu ai facut-o inca, switch now to Instagram Business Profile si ai sa ai la dispozitie o serie de tooluri si analyticsuri care iti vor determina intervalul orar optim la care e bine sa postezi.

4. Branduieste-ti postarile

Fiecare poza publicata, din punctul meu de vedere, ar trebui sa contina 3 aspecte: logo-ul brandului, numar de telefon si website. Poti realiza un template “default” pe care sa il schimbi cam o data pe luna, astfel incat postarile tale sa contina mereu toate aceste informatii dar poza sau mesajul sa fie diferit.

5. Apeleaza la Instagram Ads

Cand ai ceva de promovat rapid, Instagram Ads este mai mult decat indicat spre a fi folosit. Totusi, din cate am observat, majoritatea adurilor se targeteaza pe femei cu varste cuprinse intre 18 si 34 de ani. Nu stiu daca voua, barbatilor, v-au aparut reclame pe Instagram pana in momentul de fata, insa mie nu.

Cam atat pentru moment!

George Ginghina, 25 de ani, din Iasi dar recent mutat in Bucuresti. Pe parcursul ultimilor 10 ani m-am ocupat cu realizarea de continut si grafica pentru social media, campanii de Facebook Ads, web development si altele.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.