YouTube are un nou logo!

In luna mai, cu ocazia aniversarii celor 12 ani, YouTube prezenta publicului o noua versiune in stadiu beta (versiune ce poate fi vizualizata aici) cu design fresh, varianta dark (!!!) si multe alte add-on-uri utile gen YouTube Gaming, YouTube for Artists, etc. Luni insa, aceasta noua versiune a iesit din beta si a devenit disponibila pentru toata lumea, iar Google a ales sa marcheze momentul printr-un rework al logo-ului deja existent.

Aceasta este, fara indoiala, cea mai mare schimbare a logo-ului YouTube inca din anul 2005, de la aparitia platformei. Cei de la Google sustin ca acest nou logo, o versiune mult mai “curata” a wordmark-ului si a icon-ului cu care am fost deja obisnuiti, a fost gandit astfel incat sa fie mai flexibil pe device-uri a caror dimensiune a ecranului variaza. Astfel, pe ecrane de dimensiune mica, doar icon-ul va putea fi vizualizat.

Noul logo este disponibil incepand de ieri atat pe variantele de desktop cat si in cadrul aplicatiei YouTube.

Din punctul meu de vedere, aceasta schimbare este total irelevanta si chiar nu avea nici un rost. Luand in calcul faptul ca rezolutia displayurilor desktop-uri / laptop-uri / dispozitive mobile este in continua crestere, e clar ca Google rezolva o problema ce ar fi disparut de la sine pe viitor.

Cu toate astea, noul design (cel la care am acordat link in prima parte articolului) pot spune ca imi place. Intradevar, cel vechi parca era ceva mai curat, dar odata cu timpul cred ca te poti obinsui si cu cel nou.

Voi ce parere aveti?

This article has 4 comments

  1. balinez Reply

    Arata ok noul logo insa cred ca ar trebui sa lucreze mai mult pe partea de AdSense ca sa rezolve problemele pe care le au in acest moment cu castigurile din cauza scandalului cu PewDiePie…parerea mea :)

    • George Ginghina Reply

      Sunt perfect de acord cu tine. Si eu as fi preferat sa lucreze la alte aspecte mai mult legate de development decat la partea de branding. Sa fim seriosi, cand YouTube este a doua cea mai folosita aplicatie din US, nu cred ca mai ai nevoiede asa ceva…

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *