De cativa ani traiesc in casa cu doi medici stomatologi: mama si tata. Chiar daca nu am o dantura perfect aliniata si dintii de un alb sclipitor, eu zic ca ma descurc. Am fost invatat inca de mic cum sa am grija de dantura, cum sa o intretin si, de ce sa nu recunosc, in cei 21 de ani de existenta chiar nu m-a lasat niciodata la greu. Mai am niste mici probleme de rezolvat totusi…

Inca de cand eram copil mai treceam pe la cabinet la maica-mea si vedeam cum pune o plomba, cum face cate o extractie, etc. Amandoi ar fi vrut sa le urmez pasii in cariera si au insistat destul in aceasta privinta, insa eu nu m-am simtit capabil de asa ceva si am ales sa fac ceva mai pe placul meu, care nu implica durere, sange, etc.

In urma cu cateva luni mama a decis ca vrea sa vada o radiografie cu dintii mei. M-am dus, am facut-o, cand m-am intors acasa m-a asteptat vestea proasta: trebuie sa scap de maselele de minte. Ei bine, nici nu va imaginati cat de dornic sunt eu sa ajung in sectia de chirurgie dentara de la un spital public.

Recunosc, am amanat-o o buna bucata de vreme (cam de un an aproape) insa acum stau si imi dau seama ca ar cam fi cazul sa-mi fac curaj si sa ma duc sa termin povestea. Realizez ca o sa stau umflat o saptamana, ca probabil ma va durea destul de nasol, dar la urma urmei baba la frumusete sufera, nu? Asta-i riscul, daca vrei dinti frumosi trebuie sa treci prin chin inainte.

Baietii de la ProCredit Clinic par sa aiba un cabinet curat si intretinut. Cu toata tarsa din lume va spun: in 2014 am invatat o lectie foarte importanta… Exista lucruri in viata pe care nu vrei sa le faci, dar trebuie. Evitatul acestora nu reprezinta solutia problemei, ci doar o inutila pierdere de vreme.

This article has 2 comments

  1. Marius Reply

    De chirurgia dentara cred ca tuturor ne este frica dar daca vrem sa avem o dantura sanatoasa, aceasta este foarte necesara atunci cand este cazul.

  2. Oana Reply

    Sa nu va fie frica, tehnologia a evoluat foarte mult, tratamentele au devenit foarte eficiente si aproape nedureroase.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *